LIGE NU:

Se program: Plejehjemsbesøg på skoleskemaet

Som en del af undervisningen besøger en skoleklasse fra Snejbjerg de ældre mennesker på et plejehjem i byen i programmet "Børn på plejehjem".

Se "Børn på plejehjem" fredag 17. april klokken 19.50 på TV2 Nord Salto - eller nederst i artiklen. Husk, at du altid kan finde alle vores programmer på tv2nord.dk/tv.

På Snejbjerg Skole har 4. klasse et noget anderledes skolefag på skemaet. Hver uge resten af skoleåret skal de nemlig besøge et plejehjem i byen.

- Det er en måde at åbne klasseværelset op på. Få den nære omverden ind i skoledagen og få skoledagen ud i den nære omverden, siger Lone Ravn Wortmann, der er lærer for 4.a på Engbjergskolen i Snejbjerg.

Belinda Hornshøj er kvinden, der fik idéen til undervisningsformen. Hun er selv lærer, og hendes egen klasse blev den første, som igennem et skoleår, hver uge, besøgte et plejehjem.

- Det var et åbent plejehjem i Lind, der inviterede indenfor, og vi skulle bare over og synge og underholde. Og så blev det synligt for mig, at det kunne så meget mere end bare underholdning. Alt det jeg lærer i skolen, og børnene lærer i skolen, det kunne vi komme ud og dele med nogen på plejehjemmet, siger Belinda Hornshøj, der er initiativtager til Heartwork, Herning.

 
 
Foto: Hans Vittarp TV MIDTVEST

Siden er idéen blevet formaliseret og beskrevet under projektnavnet Heartwork, og Herning Kommune har blåstemplet ideen som et tilbud til kommunens skoler.

- Heartwork handler om at lave relationer mellem generationer – sammen skaber vi det gode liv. Så det handler om at få skolen udenfor skolen, og så handler det om at hive det udenfor skolen ind i skolen, siger Belinda Hornshøj.

Her får alle elever succesoplevelser

På plejehjemmet Rosenlundcentret i Snejbjerg venter tolv ældre mennesker på besøg. Skoleeleverne skal nu hver især gå rundt med en foldebog, de har lavet om deres liv. Stilheden på plejehjemmet er for en stund afløst af 26 ivrige elever, der gerne vil i kontakt med de ældre.

- Jeg kan se, at børnene får en succes ud af det her. Når de kommer på plejehjemmet, så har de alle en mulighed for at bidrage – også dem, der måske ikke står øverst på trappen socialt eller fagfagligt. Jeg kan se, at alle børn har en mulighed derover, siger Belinda Hornshøj.

 
 
Foto: Hans Vittarp TV MIDTVEST

Skolelederen på Engbjergskolen, Ulla Berg, har store forventninger.

- Det er et kanon projekt i forhold til at være åben skole i et lokalsamfund som her. Så jeg synes, der er så meget gaveelement i det for os alle sammen, så jeg har faktisk rigtig svært ved at se nogen store bekymringer, siger Ulla Berg.

For eleverne har det også være en speciel dag med mange nye indtryk.

- Jeg har fået en god ven i ham der Bent. Vi snakkede om al den sport, han har gået til, og hvor han har været henne på ferie, siger Dion Krasniqi Mortensen, 10 år, Engbjergskolen, Snejbjerg.

- Hvis jeg kan få lov at vise børn, ældre, plejehjemspersonale og lærere, at vi kan gøre en forskel, så er missionen lykkedes, og så går jeg glad i seng, siger Belinda Hornshøj.

Se udsendelsen her:

 
Line landmand

Konservative reagerer på byrådsmedlems farvel: - Vi har ikke en finger at sætte på Lines indsats

25_seconds

play Afholder danmarksmesterskab i coronatid: - Det er fuldstændigt sikkert

Coronatest

Nordjysk corona-overblik: Så mange nye smittede er der i din kommune

20030213-141027-L_11Mb

Ny lovgivning på vej til asbestofre: Naboer til eternitfabrik får mulighed for erstatning

Line landmand

Konservative reagerer på byrådsmedlems farvel: - Vi har ikke en finger at sætte på Lines indsats

25_seconds

play Afholder danmarksmesterskab i coronatid: - Det er fuldstændigt sikkert

Coronatest

Nordjysk corona-overblik: Så mange nye smittede er der i din kommune

Til forsiden

Til forsiden