Foto: Jesper Mortensen, TV MIDTVEST

Simon har succes med fisk og fritter: - Det er pissefedt

Fisk købt på auktionen i Hanstholm om morgenen, danner grundlaget for Simon Foldagers flytbare Fish & Chips-forretning.

I samarbejde med TV MIDTVEST

Fisk og fritter fra en foodtruck er blevet lidt af en succes for Simon Foldager, der kommer fra Hanstholm.

- Det er pissefedt. Der er så mange mennesker og så mange glade sommergæster, der kommer her, siger han.

Hanstholm Fish & Chips hedder den flytbare forretning, som han fik ideen til sidste år, og i år har han så udvidet med endnu en foodtruck i Klitmøller.

- Vi prøver at vise folk, hvordan fisk kan smage, hvis det faktisk er friskt og tilberedt og behandlet på en ordentlig måde - fra det er fanget, til det bliver serveret, siger den 20-årige iværksætter.

Han har det dog heller ikke fra fremmede. Han har opskriften til dejen fra sin bedstefar, der fiskede ud fra Hanstholm.

Vi prøver at vise folk, hvordan fisk kan smage, hvis det faktisk er friskt og tilberedt og behandlet på en ordentlig måde

Simon Foldager

Skeptisk kæreste

Simon Foldager har lige blevet student på handelsskolen, men er altså allerede i fuld gang med at bruge sit talent for forretning.

Men kæresten, som nu også langer fisk og fritter over disken, var lidt skeptisk til at begynde med.

- Da han ringede til mig og sagde, at han havde fået verdens bedste ide, så var jeg rigtig skeptisk et kort øjeblik, men jeg er glad for nu, at han ikke lyttede til mig, siger Signe Daniel Dam.

  Foto: Jesper Mortensen, TV MIDTVEST

Simon Foldager har altså nu to foodtrucks i det nordvestjyske og er direktør for syv venner, som er ansat.

- Vi hygger os med det og finder ud af det hele i sidste ende. Så kan vi stå og vaske op og hygge os over det og tage en øl over den lørdag aften, når vi er færdige.

  Foto: Jesper Mortensen, TV MIDTVEST

Men det stopper formentlig ikke med kuller dyppet i dej og friture. Den unge iværksætter har allerede nye planer i tankerne.

- Enten med flere vogne eller en fast restaurant et sted, hvor vi prøver at udbrede sortimentet til noget andet for eksempel skaldyr eller stjerneskud, som også er meget kendt lokalt her oppe, siger Foldager.