Sjælden havørn flyver rundt på Mors - er formentlig fløjet dertil fra Tyskland

En hvidhovedet havørn har siden onsdag befundet sig på Mors, men nu forsøger medarbejdere fra en tysk fuglepark at finde ud af, om det er deres showfugl.

De seneste par dage har en atypisk gæst været at finde ved Jesperhus Feriepark på Mors. I trætoppene har forbipasserende kunnet se en hvidhovedet havørn, som ikke har hjemme i hverken ferieparken eller den danske natur. Derfor har den også vakt stor opsigt.

330 kilometer sydøst for Mors mangler en fuglepark i Lübeck lige nu en havørn, der ligner den på en prik. Det er derfor meget sandsynligt, at fuglen på Limfjordsøen har adresse syd for grænsen, fortæller næstformand i Dansk Falkejagt Klub, Morten Stricker.

- Det er en trænet og erfaren fugl, som de har brugt til fugleshow i et årti. Det er helt usædvanligt, at sådan en fugl kommer så langt ud af kurs, men det gode vejr i påsken har gjort det nemt at komme nordpå med varme luftstrømme, siger han.


Rotte og vagtel lokkede ikke ørnen til

Torsdag aften var Morten Stricker sammen med formanden for Dansk Falkejagt Klub, Mona Lykke Jacobsen, på Sydmors for at forsøge at lokke havørnen til sig. Med sig havde de godbidder for store rovfugle, men missionen mislykkedes.

- Vi fandt ham og fik også serveret lidt rotte, kylling og vagtel for ham, men vi kunne desværre konstatere, at han allerede havde spist, så han var ikke så interesseret, siger næstformanden.

De har nu overladt opgaven med at indfanget havørnen til to medarbejdere fra den tyske fuglepark, der er kommet til Danmark for at få be- eller afkræftet, om det er deres savnede showfugl.

- De er ret overbevist om, at det er deres fugl. Den har et ringnummer, de lige skal tjekke, men hvis den kommer ned til dem, fordi den kan genkende dem, så er det også en god indikator, siger Morten Stricker.

Nok se, men ikke fodre

Han fortæller, at det er helt fint, at folk holder udkig med den, og at man også kan komme relativt tæt på den, fordi den er tam. Men han opfordrer folk til at lade være med at fodre havørnen.

- Den kan blive syg af det, og det gør også hele processen med at indfange den meget sværere. Hvis den er mæt, bliver den doven, så det er bedst, hvis den er lidt sulten, siger han.

Ifølge ham håber tyskerne at kunne få fat i fuglen i løbet af et par dage. 


Seneste nyt

fra Nordjylland