Seneste nyt:

Søren Gade efter Støjberg-dom: - Det er en hård pille at sluge

Inger Støjberg er idømt 60 dages ubetinget fængsel i Rigsretten. Søren Gade, tidligere forsvarsminister og ven af Støjberg, ærgrer sig over, at det er kommet så vidt.

Efter mere end 30 retsmøder har 25 ud af 26 dommere valgt at dømme Inger Støjberg i sagen om adskillelse af asylpar. Dommen lyder på 60 dages ubetinget fængsel.

Mandag aften skulle politikeren have medvirket i et interview i TV MIDTVESTs nyhedsudsendelse, men hun valgte at trække sig kort forinden.

I stedet medvirkede Søren Gade, der er tidligere forsvarsminister og personlig ven af Inger Støjberg. Og han lagde ikke skjul på, at hun er påvirket af situationen.

- Der er ingen tvivl om, at det er en hård pille at sluge. Jeg tror, at Inger er lige så overrasket og chokeret, som mange andre er, inklusiv nogle eksperter, siger Søren Gade til TV MIDTVEST.

Adskillelse af asylpar

Rigsretten fastslår, at Støjberg har brudt ministeransvarlighedsloven, idet hun var ansvarlig for, at asylpar, hvor mindst den ene var mindreårig, blev adskilt. Dette fandt sted i 2016.

Det var først februar i år, at der blev dannet flertal i Folketinget om, at Støjberg skulle for en rigsretssag, men havde sagen fået konsekvenser tidligere, var det måske ikke kommet så vidt, hvis man spørger Søren Gade.

- Lad mig slå fast: Jeg stiller ikke spørgsmål ved Rigsrettens afgørelse, men jeg ærgrer mig over, at sagen ikke blev klaret i folketingssalen, dengang Inger Støjberg var minister og sad i Lars Løkkes regering, for der kunne det jo have været afsluttet med en næse på det tidspunkt, siger den tidligere forsvarsminister.

Stadig en ven

Hvad der venter på den anden side af de 60 dage i fængsel er svært at spå om – formentlig selv for hovedpersonen i sagen.

En ting kan hun dog regne med.

- Om hun kan komme op af det hul, hun er i nu, må du spørge Inger om, men jeg kan sige til dig, at Inger var min ven i går, det er hun også i dag, og det er hun også i morgen, siger Søren Gade.


fokus.. på minkens fremtid

Minkavlerne fik en undskyldning af Statsministeren – men de er ikke tilfredse

Media Drop 010722 2632 ibch

play Det begyndte på et gadehjørne i Skagen – nu spiller Dorthe Gerlach på hovedscenen

010722 Skagen Festival

Nu spiller musikken i Skagen og Nibe

Festivalgæster

gallery De nordjyske festivaler er tilbage for fuld musik – og gæsterne elsker det

fokus.. på minkens fremtid

Minkavlerne fik en undskyldning af Statsministeren – men de er ikke tilfredse

Media Drop 010722 2632 ibch

play Det begyndte på et gadehjørne i Skagen – nu spiller Dorthe Gerlach på hovedscenen

Til forsiden

Til forsiden