LIGE NU:

Sommervarmen giver levende skraldespande: - Det er ekstremt

Flere steder, hvor man sorterer affald, er der her i sommervarmen problemer med maddiker og fluer i skraldespandene.

Sommervarmen, som vender stærkt tilbage senere på ugen, giver problemer i skraldespandene flere steder. Især i kommuner, hvor man sorterer affald.

I Thisted Kommune har der flere gange i løbet af den varme sommer været maddiker i skraldespanden. Det har før været et problem om sommeren, men i år er det især slemt.

- Der går hurtigt maddiker i skraldet, og vi har aldrig været så plaget af fluer, som vi er lige nu. Det er ekstremt, siger Allan Munk, der bor i Nr. Vorupør, hvor skraldespanden bliver tømt hver 14. dag.

quote Der går hurtigt maddiker i skraldet, og vi har aldrig været så plaget af fluer, som vi er lige nu. Det er ekstremt.

- Allan Munk, Nr. Vorupør

Han har lagt billeder af en levende skraldespand op i en Thisted-gruppe på Facebook for et par uger siden. Du kan se opslaget her.

Gider ikke gøre noget

Allan Munk har hørt flere tips til at undgå maddikerne, blandt andet at sætte skraldespanden i skygge og spraye med forskellige kemikalier, men han vil hverken bruge vand på at vaske skraldespanden eller bruge gift.

- Vi kan ikke finde skygge til skraldespanden. Folk står og vasker skraldespand og bruger insektgifte. Med mindre at det er miljøvenligt, kan jeg ikke se, at det er en fordel for miljøet, og så giver den miljømæssige gevinst ved bioaffald jo heller ikke mening.

- Jeg gider ikke gøre noget. Der går bare nogle dage, så er den fyldt igen.

Klorin i skraldespanden

Allerede i slutningen af juni myldrede maddikerne frem i kommunen. Her tog Niels Nymann, der bor i Thisted, billeder af sin skraldespand.

- Det var en varm periode allerede dengang. Det er klart, at fluerne og bakterierne under disse forhold arbejder mere intenst med deraf følgende stærke lugtgener og fluegener. Maddikerne udvikler sig jo til fluer, inden der sker tømning, siger Niels Nymann.

Han fik det råd at at komme en kopfuld klorin ned i bio-afdelingen i skraldespanden, lige efter den var blevet tømt. Siden har han ikke haft en levende skraldespand.

- Om det skyldes tilfældigheder eller den omtalte klorin, ved jeg ikke, men jeg har ikke inden for de seneste to tømningsperioder oplevet hverken maddiker eller usædvanlig grim lugt fra vores skraldespand trods den fortsatte hedebølge, siger han.

Fra år 2022 bliver det lovpligtigt, at organisk affald som kartoffelskræller, madrester og kaffegrums skal indsamles for sig selv, så det kan genanvendes.

80_percent

play Kommentarspor fik turistchef op i det røde felt: - Vi står med en branche, der har kæmpet i halvandet år

250721 Sælfødsel i Nordsøen Oceanarium

play Maria fødte en unge for øjnene af gæsterne

250721 FO Lærke Elisabeth Jakobsen

Lærke måtte lære sin søn, hvad en luder er efter tur på stadion

20190426-182659-2_37Mb

Betjente angrebet under anholdelse

80_percent

play Kommentarspor fik turistchef op i det røde felt: - Vi står med en branche, der har kæmpet i halvandet år

250721 Sælfødsel i Nordsøen Oceanarium

play Maria fødte en unge for øjnene af gæsterne

Til forsiden

Til forsiden