Stor begejstring i Agger: - Det er for vildt for vores lille restaurant
Foto: Karl Erik Lørup, TV Midtvest
Stjernekokken Nicolas Min Jørgensens restaurant Tri i Agger fokuserer på lokale råvarer.
Der er ingen restaurant uden leverandører, og derfor var glæden stor for mange i Agger, da Restaurant Tri mandag fik en Michelin-stjerne.
Begejstringen var ikke til at tage fejl af. Et kæmpe jubelbrøl lød i og omkring Restaurant Tri i Agger, da navnet blev nævnt til Michelin-uddelingen i Finland.
- Det er for vildt for vores lille restaurant, som har eksisteret i et års tid. Så det er jo kæmpe stort at få den anerkendelse, fortæller Nicolas Min Jørgensen, som er restauratør hos Tri i Agger.
Det er en anerkendelse som flere i og omkring Agger også er glade for.
- Det er en historisk dag. Det er en kæmpe, kæmpe vild dag ikke kun for Thy, men for hele nordvestkysten. Vi får den første stjerne nogensinde. Sådan lyder det fra Mai Manaa, der er turistchef i Thy.
Også hos en af restaurants grønsagsleverandører Gitte Fauersbækk fra Solbjerg, var glæden stor.
- Jeg leverer grønsager til en Michelin-restaurant - prøv lige at hør´ det. Det er for vildt. Det har været den vildeste dag, og det er svært at fatte, fortæller hun.
Et samarbejde med leverandørerne
Restaurant Tri har leverandører i en radius på godt 80 kilometer omkring Thy og på Mors.
Navnet på restauranten står for tre steder, som indebærer Vesterhavet, Limfjorden og markerne omkring. Og det er altså her, at de får 99 procent af deres råvarer fra.
For Gitte Fauersbækk som er leverandører giver stjernen tro på, at hun gør det rigtige.
- For os som producenter skal vi vel egentlig bare gøre det, vi hele tiden har gjort. I går troede vi ikke at vores produkter, var det her værd, men vores produkter har lige været med til at give Tri en stjerne.
Fuld fortjent
Der er fuld opbakning og mange roser til Tri.
- Det er stjernestøv af højeste format, som drysser ned over os nu. Det er mere end fantastisk, bebuder turistchefen.
Og grøntsagsleverandøren er helt enig.
- Det er en fantastisk vild rejse med nogle mennesker, som er helt ægte og tro mod det de laver. Egentlig så er den her michelin-stjerne født af, at nogle mennesker gør det, de brænder allermest for, siger Gitte Fauersbækk.
Et lokalområde i fokus
Den nye stjerne giver for mange en tro på, at området i Agger vil få flere besøgende på sigt.
- Der kommer mere fokus på området, og for Tri kommer det nok til at betyde, at der kommer mennesker fra hele verden. Jeg tror lige, at de har sat sig ind i en rutchebane, der kommer til at gå sindssyg stærkt, slår Gitte Fauersbækk fast.
- Det er næsten noget af det største skulderklap fra en Michelin-stjerne, det er den internationale anerkendelse. Så det er ikke kun lokalområder, der finder ud af, hvad vi kan, men faktisk også hele verden, fortæller Nicolas Min Jørgensen, som er restauratør hos Tri.
Sommeren er restaurantens højsæson, og derfor tror Nicolas Min Jørgensen på, at det bliver en god sommer.
Den midt- og vestjyske landsdel fik hele to michelin-stjerner. Den anden gik til Restaurant domæne i Gødstrup. Det er første gang nogensinde at nogle i landsdelen får dem tildelt.