LIGE NU:

Stranden ligner en grusgrav: Nu går Kystdirektoratet ind i sagen

Sand fra havbadet i Nr. Vorupør efterlades på stranden. Det skal der laves om på, siger både Kystdirektoratet og kommunen.

sSiden havbadet i Nr. Vorupør blev anlagt i 2014, så har der været store problemer med, at det er blevet fyldt med sand.

Det har betydet, at stranden er blevet ændret markant, for Thisted Kommune har tidligere fået dispensation til at tømme sandet ud på stranden.

- Det er et månelandskab. Det er rent ud sagt bare en grusgrav, der er blevet etableret på stranden, fortæller strandfoged Allan Munk og fortsætter:

- Det, der er i det, det er, at jeg ikke har kunne passe mit arbejde som strandfoged. Det andet, der er i det, det er, at en fuldstændigt 100 procent perfekt badestrand er blevet spoleret af det her opgravede materiale.

Stranden ligner ikke længere sig selv.
Stranden ligner ikke længere sig selv.
Foto: Morten Thomsen

Kystdirektoratet går ind i sagen

Kommunen benytter stadig den dispensation, som de fik i 2015, og det er ikke rigtigt, mener Kystdirektoratet, der nu vil kigge nærmere på sagen.

quote Det er et månelandskab. Det er rent ud sagt bare en grusgrav, der er blevet etableret på stranden.

Allan Munk, Strandfoged, Nr. Vorupør, Midt- og Vestjyllands Politikreds

- Man kan jo ikke placere noget uden en dispensation, så i princippet er det ulovligt at placere sandet uden dispensation, og det er så det, vi skal have fulgt op på med den sagsbehandling, vi skal igen med, forklarer Hans Erik Cutoi-Toft, der er områdechef for Kystdirektoratet og fortsætter:

- Vi har modtaget anmeldelsen omkring forholdet, og vi er gået i gang med at vurdere på det, men vi er ikke i mål endnu, og vi har ikke været i kontakt med kommunen officielt omkring det endnu, men det er det næste skridt.

Kommunen svarer igen

Thisted Kommune mener ikke, de har brudt reglerne.

- Vi havde en tilladelse i 2015, og den har vi sådan set fulgt, for vi havde ikke forventet, at den var tidsbegrænset, siger formanden for Klima-, Miljø- og Teknikudvalget, Esben Oddershede.

Han er dog enig i, at problemet kunne være løst bedre.

- Jeg kan godt se, at når vi står og skal kigge på det, så tager det udsynet over stranden, og det kan vi ikke rigtigt være bekendt. Så det bliver anderledes, fortæller udvalgsformanden.

Strandfoged Allan Munk havde aldrig forventet, at Kystdirektoratet skulle involveres i sagen, men håber nu, at der kommer en løsning på problemet.

- Nu når de gør det, så håber jeg, at Thisted Kommune og Kystdirektoratet når frem til mindelighed og kan finde en sikker og god løsning for opgravning af havbadet fremover, slår han fast.