”Sundhedsprostitueret” går i rette med medie: Søes indlæg er ikke sexistisk
En central skikkelse i Berlingskes dækning af Jeppe Søes sprogbrug kalder sagen for ”tynd”. Avisen glæder sig over en mere nuanceret debat, men mener ikke, det ændrer på dens historie.
Hun er blevet kaldt ”sundhedsprostitueret” og ”klar på” hans krop.
Men der er ikke tale om et sexistisk indlæg.
Sådan lyder det nu fra en af de kvinder, som folketingskandidat for Moderaterne og bosiddende i Nordjylland, Jeppe Søe har omtalt på sin blog, og som har sendt kandidaten ud i et regulært stormvejr, hvor han beskyldes for sexistisk sprogbrug.
- Jeg har ikke opfattet indlægget som sexistisk, skriver tidligere personlig træner for Jeppe Søe Natascha Olesen til TV MIDTVEST.
Hun går dermed i rette med Berlingske, der i en lang artikel fremhæver flere eksempler fra politikerens personlige hjemmeside og klummer, han har skrevet for Ekstra Bladet.
På baggrund af avisens eksempler vurderer Anette Borchorst, professor emerita ved Aalborg Universitet, over for Berlingske, at Jeppe Søes sprogbrug ”ikke bare er kønnet, men ekstremt seksualiseret”.
Den udlægning afviser Natascha Olesen blankt.
- Hvis de andre sager er lige så tynde, så er det ikke fair over for Jeppe, at han skal udstilles på denne måde, skriver hun.
Enhver sætning kan lyde forfærdelig
Blogindlægget om Natascha Olesen er skrevet i 2017, hvor hun en kort overgang var personlig træner for Jeppe Søe, der skrev indlægget i den forbindelse .
Det har titlen ”Hun er klar på min krop”, og det rummer blandt andet en passage, hvor Natascha Olesen beskrives ”som en slags sundhedsprostitueret”.
- Og så er hun megapæn. Jeg tænker, at man så tager sig ekstra sammen – sådan fungerer mænds hjerner, skrev folketingskandidaten i indlægget, der er blevet slettet i kølvandet på Berlingskes artikel.
Selv mener Jeppe Søe, at Berlingske har udplukket en håndfuld citater, der stiller ham i et dårligt lys.
- Hvis du tager en sætning ud af en hvilken som helst samtale, så kan alt lyde forfærdeligt. Hvis du læser det i sin helhed, kan du tydeligt se, hvad der er sjovt, og hvad der ikke er, siger han til TV MIDTVEST og tilføjer:
- Jeg har skrevet satire i 15 år og fået millioner af visninger på Ekstra Bladet og mine egne medier, og jeg har aldrig - som i aldrig - fået en kommentar om sexisme for det før nu.
Glæder sig over nuancer
Hovedpersonens udlægning bliver bakket op af Peter Kjeldbjerg, der igennem flere år har været ven med Jeppe Søe.
- Når man ser de her udsagn revet ud af en sammenhæng, kan jeg da godt se det billede, som Berlingske gerne vil tegne. Men når man har læst klummerne og har fulgt Jeppes skriverier gennem tiden, så ved man, at han gør det med et glimt i øjet og ofte med skarpe og lidt frivole bemærkninger, siger Peter Kjeldbjerg, der er direktør for ErhvervsForum Holstebro, men udtaler sig som privatperson i den her artikel.
Hos Berlingske fastholder man historien om Jeppe Søes sexistiske sprogbrug.
Lars Nørgaard, der er chef for avisens gravergruppe, som har bidraget til historien, understreger, at Moderaternes partisekretær, Anders Schiermer, i en skriftlig kommentar tager skarp afstand fra Jeppe Søes sprogbrug.
Det samme gælder for tidligere kultur- og kirkeminister Mette Bock, der var minister i perioden fra 2016 til 2019 for Liberal Alliance.
Gravergruppechefen ærgrer sig over, at avisens journalister ikke havde held med at overtale Natascha Olesen til at udtale sig om sagen, som det nu er lykkes TV MIDTVEST.
- Det er dejligt, at træneren bidrager til at nuancere debatten, men det rokker ikke et komma ved historien, siger Lars Nørgaard.