SENESTE NYT:

Sygeplejersker stod op for deres sag på standup paddleboards

5000 sygeplejersker er gået i strejke, og 20 af dem brugte på onsdagen på et SUP-board i Nykøbing Bugt for at demonstrere for bedre løn og arbejdsvilkår.

Nykøbing Bugt var onsdag prydet med 20 SUP-surfere klædt i rødt. Forkortelsen for de populære boards står normalt for Stand Up Paddle, men onsdag var det ændret til Sygeplejersker Uden Penge.

De tyve surfere i rødt var nemlig demonstrerende sygeplejersker, der søsatte en ny taktik i kampen mod tjenestemandsreformen fra 1969.

- Vi er nødt til at have den væk for at få en bedre løn, siger Birgitte Wensien, der er sygeplejerske og medarrangør af onsdagens SUP-demonstration.

- Vi er glemt i medierne

Reformen har holdt lønnen for sygeplejersker nede, og derfor er omkring 5000 sygeplejersker hen over sommeren gået i strejke. I august er flere indstillet til at blive omfattet strejken for at lokke arbejdsgiverne til forhandlingsbordet.

Et andet middel i konflikten er demonstrationerne som den i Nykøbing Bugt, der også skal fange mediernes opmærksomhed. De har prøvet at gå igennem gaderne uden held, så nu indtager de vandet.

- Vi strejker på syvende uge. Vi er glemt i medierne. Først var det fodbold, så var det OL der stjal overskrifter. Vi er bare virkelig glemt, siger Birgitte Wensien.

Birgitte Wensien er rutineret supper.
Birgitte Wensien er rutineret supper.
Foto: Niels Bentsen, TV MIDTVEST

- Mette Frederiksen skal på banen

Det er nogle hårde vilkår, som sygeplejerskerne kæmper imod. Formanden for Løn- og Praksisudvalget i Danske Regioner, Anders Kühnau (Soc.Dem.), afviste tidligere at komme sygeplejerskernes yderligere i møde.

- Jeg tænker, at de skal tage næste træk, for nu har de to gange indgået en aftale med os, som deres medlemmer har stemt nej til, så må det også være nærliggende at spørge dem, hvad der skal til, for at deres medlemmer stemmer ja, sagde formanden til TV MIDTVEST den 27. juli.

quote Det er jo ikke for at vise, vi er på ferie, for det er vi ikke. Vi er ude for at lave en strejkevent og for at blive set og hørt.

Birgitte Wensien, sygeplejerske, Nykøbing

Samtidig skrev statsminister Mette Frederiksen tirsdag på sin Facebookside, at regeringen ikke vil blande sig i konflikten.

Men det får ikke sygeplejerskerne til at give op.

- Kühanu kan ikke gøre mere. Han har de penge, han har. Det er Mette Frederiksen, der skal på banen, og jeg synes, at flere regeringspartier også er begyndt at sige det, mener Birgitte Wensien.

- Vi er ikke på ferie

Selvom en konflikt normalt ikke er sjov, kunne det godt ligne, at de strejkende sygeplejersker havde en fornøjelig dag på vandet ved Nykøbing.

Men medarrangøren af SUP-demonstrationen understreger, at det handler om forbedrede arbejdsvilkår, og så må en sjov dag på vandet være midlet, der helliger målet.

- Det handler om at være synlig og om at få nogen til at se os. Det er jo ikke for at vise, vi er på ferie, for det er vi ikke. Vi er ude for at lave en strejkevent og for at blive set og hørt, fortæller Birgitte Wensien.

Næste gang sygehusvæsenet mærker til en forøget strejke er den 10. august, hvor yderligere 702 sygeplejersker vil blive omfattet af strejken.

arrivatog

Forsinkelser og aflysninger på Thybanen er uacceptable, lyder det i brev til minister

Cowboy Mike

play Tilfældigheder førte Mihaita til Nordjylland: Nu træner han blandt verdens bedste

Fortuna Hjørring 15.10.21

Fodboldpigerne fra Hjørring jagter plads i Champions League

151021 nærpoliti

play Nye politiassistenter sikrer tryghed i Brønderslev

arrivatog

Forsinkelser og aflysninger på Thybanen er uacceptable, lyder det i brev til minister

Cowboy Mike

play Tilfældigheder førte Mihaita til Nordjylland: Nu træner han blandt verdens bedste

Fortuna Hjørring 15.10.21

Fodboldpigerne fra Hjørring jagter plads i Champions League

Til forsiden

Til forsiden