Tæskede og ydmygede ofre i flere byer: Drenge filmede beviserne, som fældede dem selv

Da politiet kom i besiddelse af én af de to drenges telefon, væltede et galleri af voldsepisoder frem på kamerarullen.

To 17-årige drenge har filmet grove voldsepisoder, hvor ofrene er blevet tæsket og tvunget til at sige og gøre ydmygende ting.

Det fortæller politiassistent Niels Bach ved lokalpolitiet i Skive, som kalder sagen "spektakulær".

I begyndelsen af september blev en voldsepisode, hvor to drenge tæskede et ungt par på Karolinegade i Skive midtby anmeldt. I anmeldelsen lød også, at gerningsmændene filmede forbrydelsen på en telefon.

Nu er politiet kommet i besiddelse af dén telefon. Og den rummer ikke bare episoden på Karolinegade dokumenteret, men flere andre grove sager, som de to drenge har filmet, oplyser politiassistenten.

- Lad mig sige det sådan: Vores efterforskning ville ikke have tilvejebragt så gode beviser, som de selv leverer her, siger Niels Bach.

Telefonen gemte på fem eksplicitte videoer, der alle dokumenterer grove sager indenfor det, som politiet kalder ydmygelsesvold.

Fik knytnæveslag og kyssede fødder

I episoden på Karolinegade i Skive fra 2. september blev et ungt par begge slået i ansigtet, og den mandlige del af parret tvunget til at kysse gerningsmandens sko, mens den anden filmede.

Den unge gerningsmand, som tvang sit offer på knæ, er ifølge politiets opfattelse en 17-årig dreng fra Thyholm. Hans makker, som angiveligt filmede episoden på Thyholmboens telefon, er ifølge politiets opfattelse også 17 år og fra Skive.

Men de to drenge stoppede ikke her. 14 minutter efter episoden på Karolinegade gik drengene ifølge Niels Bach videre hen til Skive Parkanlæg og mødte endnu et ungt par.

- Der sker lignende her igen, hvor den mandlige part i parret bliver slået i ansigtet og tvunget til at komme med ydmygende udtalelser, siger Niels Bach fra lokalpolitiet i Skive.

Bagefter gik skibonitten i gang. Den 17-årige slog manden så hårdt i ansigtet, at han væltede omkuld, og efterfølgende slog skibonitten offeret endnu en gang med en knytnæve i ansigtet.

- Der kommer også et vidne til, som også fået et knytnæveslag i ansigtet, og så trækker sig fra stedet, siger Niels Bach.

Hele optrinnet blev filmet, og det er en skærpende omstændighed, oplyser politiassistenten videre.

Var i gang i flere byer

Det er ikke kun i Skive, de to 17-årige er mistænkt for at have udøvet ydmygende vold, som de har filmet.

Den ene af drengene - ham fra Thyholm - er også sigtet for at have slået en mand på busterminalen i Thisted sidst i august.

Men den seneste video er optaget i Bruuns Galleri i Aarhus, hvor de to drenge i sidste uge mødte en mand i centret, som den ene er sigtet for også at tildele slag.

Med de mange videoer i hånden er lokalpolitiet godt på vej i sagen, siger Niels Bach.

- Vi har fundet frem til alle forurettede i sagen, men selv hvis det ikke havde været muligt, var sagen rejst alligevel, fordi de to unge mænd selv har leveret så gode beviser, siger politiassistenten. 


Seneste nyt

fra Nordjylland