LIGE NU:

Trods åbningsforvirring: Nu er planen lagt i Jesperhus

Direktøren har haft svært ved at finde ud af, hvordan og hvornår Jesperhus' forskellige områder og aktiviteter måtte genåbne.

Der er klare retningslinjer for, hvad der straks eller snart må genåbne i Danmark. Det gælder eksempelvis botaniske haver, udendørs forlystelsesparker og sommeraktiviteter for børn.

Samtidig må steder som bade- og legelande ikke åbne endnu. Men de udmeldinger har skabt forvirring i Jesperhus på Mors. Her har de både blomsterpark, zoologisk afdeling, forlystelser og badeland, og hvilken kategori hører man så til?

- Det er jo lidt paradoksalt, for vi ser det egentlig normalt som en positiv ting, at vi har så mange ting. Men det har gjort, at vi lige pludselig skal ind og se på rigtige mange forskellige områder for at finde ud af, hvad vi kan få lov til hvornår, forklarer direktør og legechef i Jesperhus, Peter Overgaard.

Noget er åbent - andet må vente

Under genåbningen har det derfor været lidt et cirkus for direktøren at finde hoved og hale i det hele.

- Nu har vi åbnet campingpladsen, og vi kan åbne parken og nogle af tingene den 8. juni, men vi kan så eksempelvis ikke åbne legeland og vores indendørs vandland, og det er vi selvfølgelig rigtig trætte af, siger Peter Overgaard.

De seneste to år har ferieparken investeret 10 millioner i renovation af vandlandet samt syv millioner kroner i legelandet.

- Og så gør det jo selvfølgelig ondt, at vi man ikke må bruge det før i fase fire, som det ser ud lige nu.

Nye aktiviteter er kommet til

Men i stedet for at rive sig selv i håret, ser legechefen det hellere som en god udfordring nu at finde på alternative aktiviteter til børnene.

Derfor har han eksempelvis købt 700 halmballer, der skal bruges til både forhindringsbane og mini-fodboldgolf. De to aktiviteter en del af et opgavehæfte, som de besøgende familier kan løse rundt omkring i parken.

Halmballerne skal bruges til forhindringsbane og mini-fodboldgolf. Foto: Kasper Hovmand, TV MIDTVEST

- Vi ville gerne motivere børnene til at komme rundt på hele pladsen og i området omkring Jesperhus, så vi fandt på, at man skal samle klistermærker, og jo flere forskellige aktiviteter man laver, jo flere klistermærker kan man samle, siger Jesper Pedersen, der er instruktør og forfatter.

Han har sammen med underholdningschef Jonatan Vestbo Gregersen måtte tænke ud af boksen.

Og det benspænd, som corona har givet dem, har faktisk været med til at øge kreativiteten, lyder det.

- Det har faktisk været super spændende at prøve at løse de her udfordringer, som vi har med at lave så mange aktiviteter som muligt på meget kort tid, på en god og smagfuld måde, så alle kan være med på legen, siger Jonatan Vestbo Gregersen.

Åbningsdagen i Jesperhus hedder altså nu 8. juni, selvom noget godt må åbne før. Og indtil videre forventer direktør og legechef Peter Overgaard, at både lege- og badeland får lov til at åbne i august.