To tyvknægte blev anholdt 150 meter fra gerningsted. Foto: Flemming Christensen, TV MIDTVEST

Tyv glemte sine nøgler - anholdt kort efter indbrud

Café Nytorv i Thisted var natten til onsdag udsat for røveri. Ud fra overvågningen kunne politiet identificere en 42-årig mand på sin karakteristiske gang.

I samarbejde med TV MIDTVEST

En 42-årig lokal mand er sammen med en 32-årig mand natten til onsdag blevet anholdt, efter at de brød ind i Café Nytorv i Thisted. 

Politiet blev tilkaldt, da ejeren slog alarm, og selvom tyvene var forsvundet, så kunne politiet identificere den 42-årige mand ud fra caféens overvågningsbilleder.

- Da patruljen ser videoerne, kan de genkende den måde, han går på. Han er tidligere kendt af politiet, og han går på en karakteristisk lidt vraltende måde, siger vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Claumarch. 

Da patruljen samtidig også finder et sæt nøgler foran caféen, kører de hen til mandens bopæl, som er bare 150 meter fra Café Nytorv. 

- Patruljen prøver nøglerne, og de passer til mandens dør, og her finder de ham så sammen med en 32-årig mand, og der ligger cigaretter og spiritus, som er blevet stjålet fra caféen, sige vagtchefen.

Og det viser sig, at de to gerningsmænd også har været på spil tidligere. 

- Samtidig finder vi også flere tyvekoster, og vi skal nu have fundet ud af, hvor de stammer fra, siger Jens Claumarch.

De to gerningsmænd bliver i løbet af onsdagen blive afhørt.