Unge læger om Thy: Det er her, vi kan få det gode liv

Thy har masser at byde på, mener områdets næste generation af praktiserende læger.

Beslutningen om at flytte til Thy var ikke svær for Regitze Høy. Hun var ellers glad for at bo i Aarhus, hvor hun havde læst medicin og nydt livet i byen.

- Jeg har valgt at flytte tilbage til Thy af flere forskellige årsager. Den oplagte er, at jeg kommer herfra og har min familie tæt på, men når jeg skal se på det jobmæssige, så har det også bare givet god mening for mig, siger Regitze Høy, der er uddannelseslæge og bor i Vestervig.

Regitze Høy er en af de unge læger, som TV MIDTVEST følger i serien Lægeløftet i Thy. Hun er i gang med hoveduddannelsen i almen medicin med henblik på at blive praktiserende læge.

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at der har været lægemangel, og det er jo fedt at komme til et sted, hvor man er ønsket, siger hun.

Se Det gode liv her.

Ud over lægegerningen driver Regitze Høy også landbrug sammen med sin kæreste.

Parret har overtaget den gård, hvor Regitze Høy er vokset op, og her bor de og deres to små drenge naturskønt og tæt på begge familier.

I sin fritid går Regitze Høy på jagt med sin far, og hun sætter i det hele taget stor pris på at bo midt i Thys særegne natur.

Natur og frihed

Det er også naturen, der har været med til at lokke uddannelseslæge Jens Tilma til Thy.

- Det er jo noget af det, Thy kan, siger han.

Jens Tilma kommer oprindeligt fra Vendsyssel, mens hans kæreste, Emma, er fra Mors. Parret, der har to små drenge og endnu et barn på vej, har bosat sig på en landejendom ved Lild nær Frøstrup.

- Det er her, vi tror, vi kan få det gode liv. Vi har også boet i en by, og især efter vi fik børn var det lidt som at bo i et fængsel. Der var kun lige verden hen til plankeværket. Det er vi kommet væk fra, og det føles rigtigt, siger Jens Tilma, der lige som Regitze Høy gerne vil have egen praksis i Thy sammen med en eller flere andre læger efter endt uddannelse.

Før børnene kom til, boede Jens og Emma på en sejlbåd, og de nød den frihed, det gav. De ejer i dag en båd, der ligger i Thisted, og de drømmer om at lære deres børn at sejle.

- Det var en ekstra ting, der vejede tungt ved at tage til Thy, at man også kunne have et sejlerliv her, siger Jens Tilma.

Kom tættere på lægerne og deres motivation for at flytte til Thy i afsnit 4 af Lægeløftet.


Seneste nyt

fra Nordjylland