LIGE NU:

Valgrens mor: - Vi er glade og stolte

Michael Valgren vandt søndag cykelløbet Amstel Gold Race i Holland. Hjemme i Østerild fulgte hans forældre med, dog på lidt forskellige måder.

Astana-rytteren fra Østerild, Michael Valgren, vandt søndag sin største sejr nogensinde, da han kørte først over målstregen i årets første Ardenner-klassiker, Amstel Gold Race.

Vi er glade og stolte over, at det kunne lade sig gøre.

Gitte Valgren, mor til Michael Valgren. 

Hjemme i Østerild fulgte begge hans forældre med i løbet. Dog på lidt forskellige måder. Hjemme sad Michael Valgrens far, Søren, foran skærmen og så sønnens triumf, mens mor Gitte var ude og hjælpe til en konfirmation.

- Jeg så det faktisk ikke selv, men under de sidste kilometer havde jeg min mand i røret. Da han kom over målstregen, råbte jeg så højt, at jeg tror, gæsterne hørte mig, siger Gitte Valgren til TV MIDTVEST.

Forældrene havde overvejet at tage turen til Holland, men de valgte at blive hjemme.

- Vi vil selvfølgelig gerne være der, hvor han er, men vi har også et arbejde, vi skal passe, og det forstår Michael godt. Men vi er glade på hans vegne, siger Gitte Valgren.

\n\nMichael Valgren spurtede sig til sejren i Amstel Gold Race.
\n\nMichael Valgren spurtede sig til sejren i Amstel Gold Race.
Foto: TV2 Sport

Han ville vinde

Ifølge cykelrytterens mor har Michael Valgren altid sagt, at Amstel Gold Race var et løb, han ville vinde. For to år siden blev han nummer to, men i år kunne han altså stille sig øverst på skamlen.

- Vi er glade og stolte over, at det kunne lade sig gøre. Selvfølgelig havde vi håbet på det, men der var mange, der ville vinde. Men Michael havde sat sig for det, siger Gitte Valgren.

Udover en sejr for de personlige ambitioner for Michael Valgren, mener hans mor også, at sejren betyder noget, når han snart skal ud og forhandle ny kontakt.

- Det betyder alverden, så det er rigtig godt for ham. Det viser, at den træning, han har lagt i det, er den rigtige vej. Det kører for ham, siger Gitte Valgren.

Næste gang, Michael Valgren skal i sadlen, er på onsdag, når han skal køre La Fléche Wallonne i Belgien.