Vigtig milepæl for nationalparken: Nyt besøgshus indviet
Foto: Frida Bjørn Fisker, TV Midtvest
Jonas Boesen fra Ræhr havde taget sine børn med til indvielsen af det nye besøgshus: - Det er hyggeligt og helt vildt flot. Der er virkelig gjort noget ud af det, og det er superspændende at se, hvad naturen byder på, lød hans vurdering.
Besøgende har nu tre indgange - eller trædesten - til Nationalpark Thy. Det nyeste tilbud ligger i det gamle bådshus ved Hanstholm Fyr.
Ringen er sluttet.
Lørdag blev der skrevet et vigtigt kapitel i historien om Nationalpark Thy, da Thisteds borgmester Niels Jørgen Pedersen (V) klippede snoren til et nyt besøgshus ved Hanstholm Fyr.
Det gamle bådshus rummer nu en udstilling, der fortæller om krondyr, traner, sjældne planter og alt det andet, man kan opleve i Hanstholm Vildtreservat.
Bådshuset er dermed blevet den tredje og foreløbigt sidste indgang - eller trædesten som man kalder det i Thy - til Danmarks første nationalpark. De andre trædesten finder man ved Lodbjerg Fyr og nationalparkcentret i Vorupør.
- I disse uger er det 20 år siden, vi startede snakken omkring en nationalpark i Thy. Meget af snakken har gået på, hvordan får man formidlet naturen. Det er der brugt rigtigt meget tid på, og nu går det hele op i en højere enhed, siger Niels Jørgen Pedersen.
Nationalparkens formand Torben Juul-Olsen understreger, at det er vigtigt for fortællingen om nationalparken, at der nu er tre trædesten. Nationalparken strækker sig fra Hanstholm i nord til Agger Tange i syd - derfor er det nødvendigt med flere indgange.
- Vi er glade og stolte, siger formanden.
Nationalpark Thy blev indviet i 2008, og borgmesteren er ikke i tvivl om, at parken har haft stor betydning for kommunen.
- Vi har haft naturen hele tiden, men navnet nationalpark og den rigtige formidling gør, at vi får flere turister til området, ligesom vi har flyttet turismen fra at være noget, der sker i sommerferien, til noget der sker hele tiden. Og så har vi også fået flere tilflyttere, siger Niels Jørgen Pedersen.