Grådkvalt Vingegaard må stoppe interview

Danskeren måtte tage flere pauser i sit vinderinterview, fordi han var så rørt.

Vingegaard gjorde det umulige på onsdagens 11. etape af Tour de France, hvor han slog Tadej Pogacar på målstregen og triumferede.

Etapeprofilen passede ellers perfekt til sloveneren, og det var også en tydeligt rørt dansker, der sundede sig efter målstregen.

- Det er selvfølgelig meget følelsesladet for mig. At komme tilbage fra styrtet. Ja, undskyld ..., siger Vingegaard, inden han må tage en pause for at sunde sig.

- Det betyder meget, og alt det jeg har været igennem de seneste tre måneder. Ja, det tænker man jo på. Jeg vil aldrig kunne have gjort det her uden min familie, fortæller Vingegaard.

Du må være en meget stolt mand?

- Ja, altså jeg er bare glad for at være her. Det betyder så meget at vinde en etape. Specielt at kunne vinde for min familie. De har støttet mig igennem det hele, fortæller en tydeligt rørt Vingegaard.

Troede ikke, at han kunne nå Pogacar

Længe så det ellers ud til at blive en stor dag for Pogacar, der lancerede et stort angreb med 31 kilometer til mål, hvor Vingegaard i første omgang ikke reagerede.

- Jeg kunne ikke følge angrebet, for det var et meget stærkt angreb. Jeg blev bare nødt til at kæmpe, og jeg troede faktisk ikke, at jeg kunne komme tilbage. Men jeg blev bare ved med at kæmpe.

Og på imponerende vis sled danskeren sig tilbage på næste stigning, hvor han hentede sloveneren, der undervejs ellers var foran med mere end 30 sekunder.

- Jeg kom tilbage og begyndte at føre med ham, og jeg er lidt overrasket over, at jeg kunne slå ham i spurten. Men det betyder så meget for mig, og jeg er så glad for sejren i dag.

- Jeg havde aldrig troet det her for tre måneder siden, siger en rørt Vingegaard med henvisning til sit voldsomme styrt i Baskerlandet Rundt tilbage i starten af april.


Seneste nyt

fra Nordjylland