Her er eksperternes favoritter i semifinalerne

TV 2 Sports håndboldeksperter sætter sin lid til forhåndsfavoritterne i deres vurdering af semifinalerne.

Det er nu, det spidser til, og tingene for alvor skal sættes på plads i den danske herreliga.

Søndag eftermiddag bliver semifinaleserierne sat i gang, hvor Aalborg Håndbold tager imod Fredericia, mens GOG krydser klinger med Skjern.

Sådan ser programmet ud

  • Aalborg - Fredericia, søndag d. 21/5 kl. 14 (TV 2 og TV 2 Play).
  • GOG - Skjern, søndag d. 21/5 kl. 16 (TV 2 og TV 2 Play).
  • Fredericia - Aalborg, onsdag d. 24/5 kl. 18.30 (TV 2 Sport og TV 2 Play).
  • Skjern - GOG, onsdag d. 24/5, kl. 20.15 (TV 2 Sport og TV 2 Play).


I tilfælde af eventuelle tredje kampe skal holdene retur til henholdsvis Aalborg og Gudme, og de afgørende kampe vil i så fald blive spillet søndag den 28. maj. 

Her er eksperternes vurderinger

Peter Bruun Jørgensen

Foto: Ebbe Rosendahl / TV 2

Håndboldekspert, TV 2 Sport

  • Aalborg – Fredericia: 70/30

- Jeg tror, Aalborg rammer det nu, og det viste de mod Skjern. De har rutinen i de store kampe, og selvom det har vaklet undervejs, var det godt i sidste kamp. De fik styr på defensiven, og så de har et fantastisk godt hold.

- Men Fredericia er det hold, som har imponeret mig mest i slutspillet. Det har de med aggressivt forsvar og syv mod seks, og det bliver nøglen. Kan Aalborg dæmme op for det, har Fredericia ikke en chance.

  • GOG – Skjern: 65/35

- GOG er mærket. De har slingret i slutspillet og haft udfordringer defensivt, hvilket de har haft hele turneringen. De har bare været gode til at lave mål, men det er et voldsomt pres. Pytlick har knæproblemer, og det er et væsentligt slag, hvis han ikke er med. De har spillet så mange kampe, de spillede i Champions League i torsdags og skal spille i dag og igen onsdag. Hvad betyder det for fysikken? Det er det store spørgsmålstegn.

Daniel Svensson

Foto: TV2 SPORT

Håndboldekspert, TV 2 Sport

  • Aalborg – Fredericia: 60/40

- Aalborg har set ud til at være skidt kørende hen over slutspillet, og de har ikke lignet det hold, de lignede i starten af året. Fredericia har momentum og har syv mod seks-spillet, som er svært at stoppe. Det skal Aalborg stoppe.

- Med Fredericias spillestil, temperament og selvtillid kan de være enormt svære at stoppe. Det, der gør, at Aalborg er favoritter, er den bedre trup og det bedre hold, og derfor er de favoritterne kombineret med, at de har to kampe på hjemmebane.

  • GOG – Skjern: 65/35

- GOG har haft mindre slinger i valsen. Der er en x-faktor, der drejer sig om Pytlicks forfatning. Det giver spørgsmål.

- Skjern har haft godt forsvar, de er sat godt op, men jeg tror, de får svært ved at få lukket ned for GOGs offensiv. Det så vi i en pokalfinale. Hvis de spiller lige op med hinanden, så ligger det til GOG. Derfor har jeg dem som favoritter.

Foto: TV2 Nyhederne

Håndboldekspert, TV 2 Sport

  • Aalborg – Fredericia: 70/30

- Det helt indlysende er, at Aalborg har retten til en tredje kamp på hjemmebane. Jeg tror, Aalborg holder hjemmebanen, og det har de en overvejende sandsynlighed for. Den anden ting er, at jeg synes, Aalborg i deres sidste kamp mod Skjern begyndte at have mange spillere i aktion, og så viste de noget af den klasse, som de ikke har vist grundet de mange skader.

- Når Fredericia får 30 procent, så er det fordi, de kommer med enorm selvtillid. Det er dog i højere grad fordi, deres syv mod seks-spil er på et tårnhøjt niveau, og det kan være et kæmpe våben til at gøre ondt på hvilken som helst modstander.

  • GOG – Skjern: 75/25

- En eventuel tredje kamp på hjemmebane anser jeg som værende en stor nøgle. GOG har defensivt ikke fungeret særligt godt, og derfor har Skjern selvfølgelig en chance.

- Jeg fornemmer dog, at Skjern i for høj grad bliver afhængige af, at Christoffer Bonde skal stå stort. Hans fantomkampe har været en stor nøgle for Skjern, og det tror jeg ikke, at han sammen med forsvaret formår at holde.

- Mod BSH så vi Thulins tilbagevenden til det, jeg så noget af for måneder siden. Han er typen, der stempler ind, når det gælder. Hvis han kan det, kan det være nøglen for et vaklende GOG-forsvar.


Seneste nyt

fra Nordjylland