- Ikke optimalt, siger Vingegaard om tidstab

Første etape af Baskerlandet Rundt var en enkeltstart på ti kilometer.

Det er en gammel kending, der satte Jonas Vingegaard på plads i Baskerlandet Rundt mandag eftermiddag.

Vingegaards tidligere holdkammerat Primoz Roglic var nemlig suveræn, og Vingegaard, der selv er en fremragende enkeltstartsrytter, tabte 15 sekunder til den slovenske stjerne.

- Jeg er tilfreds med min enkeltstart. Det var en god enkeltstart, benene var gode, men det er klart, at et tidstab på 18 sekunder ikke er optimalt, men vi må se. Jeg tror, det bliver en svær uge, siger Vingegaard til TV 2 Sport.

I første omgang stod tiderne således, at Vingegaard kom i mål 18 sekunder efter Roglic, hvilket senere blev korrigeret til 15 sekunder af Baskerlandet Rundt.

Top-fem blandt de største favoritter på 1. etape

1. Primoz Roglic (12'31")

2. Jay Vine (+7")

3. Mattias Skjelmose (+13")

4. Remco Evenepoel (+14")

5. Jonas Vingegaard (+18")

Vingegaard pointerer, at den tabte tid kan virke som meget, men at det også kan gå hurtigt den anden vej. Således forbliver han optimistisk.

- Vi må kæmpe for det resten af ugen.

Mindre hård udgave

Baskerlandet Rundt består af seks etaper, og sidste etape køres på lørdag.

Og selvom årets udgave af det baskiske etapeløb på papiret ser ud til at være en lettere omgang end sædvanligt, mener Vingegaard ikke, at det bliver en nem omgang.

- Det ser ud til, at det er mindre hårdt end tidligere år. Tidligere år har dog også vist, at det hele skal afgøres sidste dag. Jeg tror, det kommer til at være en hård kamp – ikke kun den dag, men hele løbet.

Formen er i al fald, hvor den skal være efter en løbspause ovenpå den samlede sejr i Tirreno-Adriatico i marts.

- Jeg havde en god periode efter Tirreno-Adriatico med gode træningspas. Formen er god, og jeg ser frem til dette løb, siger Vingegaard.Seneste nyt

fra Nordjylland