- Jeg er før blevet nummer to i et grusvejsløb, joker Vingegaard

Jonas Vingegaard har ro i maven inden søndagens grusetape.

Tadej Pogacars hold, UAE, har allerede slået alarm inden søndagens Tour-etape.

"Vi skal bare overleve", lyder det fra Pogacar, inden Tour-feltet rammer den besværlige grusetape.

Hos Visma og Jonas Vingegaard er nervøsiteten dog ikke helt lige så stor, inden der venter 14 stykker med grus på 9. etape.

- Jeg er før blevet nummer to i et grusvejsløb, så det er ikke helt ringe. Det er godt nok mange år siden, at jeg har kørt et grusvejsløb. Nu har jeg ikke lige set ruten til den her etape på grund af mit styrt. Jeg skulle have set den, men det kunne jeg ikke komme til. Jeg tror egentlig, det er okay. Det er ikke noget, der skræmmer mig.

- Det er nogle, der vil køre med om sejrene i klassikerne. Så det er nok bare at hoppe i lommen på dem, og så kan de hjælpe mig, siger Vingegaard til TV 2 Sport.

Selv uheld skræmmer ikke Vingegaard

Danskeren kommer ind til etapen med et hold, der er høj grad kan hjælpe Vingegaard på grusetapen. Og det er et element, der gør, at Visma-kaptajnen har ro i maven.

Hvad giver det hold, du har med, af selvtillid?

- Det er jo nærmest halvdelen af holdet til Flandern Rundt. Det giver en masse ro og tro på, at det kan gå godt. Man kan selvfølgelig stadigvæk være uheldig og styrte eller punktere.

- Men selv hvis jeg har uheld, tror jeg stadigvæk på, at jeg kan nå at redde det med det hold, jeg har, siger Vingegaard.

"Jeg tror på Jonas"

Visma-hjælperen Tiesj Benoot forventer også en solid dag fra sin danske kaptajn.

- Han er rigtig god til at styre cyklen. Af klassementsrytterne er han en af de ryttere med den bedste teknik. Det viste han for to år siden på Roubaix-etapen – at han kan håndtere de hektiske og flade momenter. I morgen (søndag, red.) bør passe ham endnu bedre. Jeg tror på Jonas, siger Benoot til TV 2 Sport.

Inden 9. etape er Vingegaard fortsat nummer tre i klassementet.

TV 2 Sports cykelekspert Emil Axelgaard kalder søndagens etape for "den hidtil mest taktisk komplicerede" under dette års Tour. Du kan læse ALT om etapen lige her.Seneste nyt

fra Nordjylland