SAS-medarbejdere genoptager arbejdet

SAS ser positivt på den nye udvikling, men finder stadig personalets metoder uacceptable, lyder det.

De strejkende bagagemedarbejdere i SAS Ground Handling (SGH) genoptager arbejdet ved midnat efter tre døgns arbejdsnedlæggelse.

Det oplyser formand for 3F Kastrup Henrik Bay-Clausen til TV 2.

Han har selv - ligesom deres tillidsfolk - opfordret medarbejderne til at genoptage arbejdet, og det har de nu valgt at gøre. Men de har også været under "massivt pres", lyder det.

- De har diskuteret det, og de har heldigvis truffet den rigtige beslutning og sagt, at "nu går vi i gang", siger Henrik Bay-Clausen.

Medarbejderne nedlagde arbejdet lørdag. Siden har Arbejdsretten to gange pålagt dem at genoptage arbejdet, uden at de rettede sig efter det.

Men mandag aften sendte SAS et klart ultimatum til medarbejderne.

Truede med fyring

SAS krævede, at alle bagagemedarbejdere inden midnat bekræftede, at de vil møde på arbejde i overensstemmelse med deres vagtplan.

Skete det ikke, ville SAS betragte det sådan, at de pågældende medarbejdere havde fratrådt deres stilling fra dags dato.

- Det er vigtigt for os at pointere, de selv vælger at bringe deres ansættelsesforhold til ophør med det samme, hvis de ikke bekræfter, at de agter at møde på arbejde, skrev SAS' pressechef, Alexandra Lindgren Kaoukji, i en sms til TV 2.

Efter aftenens udvikling i konflikten udtrykker hun sig positivt over, at personalet genoptager arbejdet.

- Men vi synes, at det er dybt beklageligt, at vores passagerer er blevet ramt her i starten af vinterferien. Vi synes stadig, at det er uacceptabelt, at man tyr til metoder, som er i strid med aftaler, siger pressechefen til Ritzau.

Presset blev for stort

Ifølge SAS er tusindvis af passagerer blevet ramt af forsinkelser og aflysninger som konsekvens af den overenskomststridige arbejdsnedlæggelse, og det økonomiske tab vil løbe op i "et meget stort millionbeløb".

Men fra midnat vender medarbejderne tilbage til arbejdet, og det skyldes ifølge TV 2s erhvervskommentator, Ole Krohn, tre presbolde.

For det første skærpede Arbejdsretten mandag boden for de strejkende medarbejdere fra 50 til 80 kroner, samtidig med at de ikke har fået løn.

Desuden har den lokale 3F-afdeling gjort en stor indsats for at få medarbejderne til at afblæse arbejdsnedlæggelsen. Men det helt afgørende punkt blev SAS' trussel om fyring.

- Det gjorde, at presset blev så stort, at medarbejderne valgte at strække våben og sige: ”Okay, så er der ikke mere at gøre”, siger Ole Krohn.


Seneste nyt

fra Nordjylland