Sundhedsstyrelsen opgiver at bremse Omikron

Vi har nu samfundssmitte med Omikron-varianten, siger Styrelsen for Patientsikkerhed på et pressemøde.

Sundhedsstyrelsen anbefaler ikke længere, at nære kontakter til nære kontakter med smittede med Omikron går i isolation. Det oplyser direktør for Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, på et pressemøde tirsdag eftermiddag.

Nyheden kommer, efter flere kommuner har oplevet store problemer i blandt andet sundhedsplejen på grund af isolationskravet, hvor medarbejdere er nødt til at blive hjemme.


Samfundssmitte

På pressemødet siger direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed, Annette Lykke Petri, at vi nu oplever samfundssmitte med Omikron-varianten. Det betyder, at sundhedsmyndighederne ikke længere kan relatere Omikron til en bestemt kendt smittekæde.

Samtidig fortæller hun, at coronasmitten spreder sig med stor hastighed og til alle dele af samfundet.

- Vi ser det højeste antal smittede i epidemien. I går fik mere end 8000 et opkald fra smitteopsporingen.

Statsministeren varsler nye tiltag

Mens sundhedsmyndighederne råber vagt i gevær over for den stigende smitte, varslede statsministeren Mette Frederiksen (S) tidligere på dagen, at nye tiltag kan være på vej.

Hvilke konkrete tiltag, der er tale om, er ikke helt klart. Men statsministeren siger, at regeringen formentlig vil melde nyt ud på et pressemøde onsdag.

- Det går uhyggeligt hurtigt, siger hun.

Statsministeren uddybede under Folketingets spørgetime tirsdag, at myndighederne nu er der, hvor de ikke bare følger udviklingen på daglig basis, men flere gange om dagen.

Ifølge TV 2's oplysninger overvejer regeringen blandt andet, om nattelivet skal lukke tidligere, og om der skal indføres et forsamlingsloft.

Tidligere tirsdag meddelte Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm også, at man bør overveje at se på restriktioner i nattelivet.

Skal først forbi kommission og udvalg

For at man kan lukke nattelivet, skal Sundhedsministeriet bede Epidemikommissionen om at undersøge effekten at et sådant tiltag.

Derefter skal kommissionen komme med anbefalinger.

Efterfølgende er det Epidemiudvalget, der skal beslutte, om man vil følge Epidemikommissionens anbefalinger. Der skal være flertal i udvalget, før der kan vedtages nye restriktioner.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.


Peder Hvelplund, der er sundhedsordfører i Enhedslisten og medlem af Epidemiudvalget, fortæller til Ritzau, at sundhedsordførerne er indkaldt til et møde. Det finder sted i Sundhedsministeriet onsdag klokken 12.15.

Han siger, at han på det møde vil opfordre til, at der bliver taget nogle initiativer, der kan begrænse smittespredning.

Det kan for eksempel være en nedlukning af nattelivet.

- Det vil jo være efter en vurdering fra myndighederne. Altså hvor de vurderer, at det vil have størst effekt.

- Det kunne være sådan noget som nattelivet. Vi har set nogle begivenheder, der har været superspredere i forbindelse med natteliv, siger han.


Coronavirus

corona vaccine

Alle vaccinecentre i Nordjylland er nu lukkede

Henrik Nielsen, Aalborg Universitetshospital

play Får vi corona-jul igen i år? - Nej, ingen grund til bekymring, siger ekspert

coronatest

play - Vi må forvente en fjerde coronabølge, siger nordjysk professor

PH 280622 SI Spildevand tjekkes for corona Still

play Afføring gør, at coronasmitten kan følges tæt over sommeren

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland