Tiltale beskriver, hvordan Hanne With blev dræbt

Tiltalen mod en 54-årig mand, der er tiltalt for drabet på Hanne With i 1990, beskriver den afdøde kvindes omfattende skader.

En 54-årig mand var "tom for ord", da politiet anholdt ham 6. februar 2024 og sigtede ham for drabet på Hanne With, der blev stukket og kvalt ihjel i de tidlige morgentimer nytårsnat 1990.

- Afhørte var målløs, læste anklager Søren Harbo op fra afhøringen af manden dagen efter, da den 54-årige blev fremstillet i grundlovsforhør..

Under grundlovsforhøret kom det frem, at 23-årige Hanne With var blevet både kvalt med en ledning, sparket og stukket med en skruetrækker og en kniv, men af tiltalen, der helt usædvanligt er rejst kun to måneder efter anholdelsen, fremgår yderligere oplysninger.

Saks, skruetrækker og kniv

Anklageskriftet uddyber, at Hanne With var udsat for "slag og/eller spark i hovedet og på kroppen samt strangulation med et antennekabel", ligesom den 54-årige er tiltalt for, at han "stak og snittede hende talrige gange med saks, skruetrækker og kniv i nakken, på kæben og i brystregionen", ligesom hun fik halsen skåret over.

Da tiltalen blev forkyndt for den 54-årige mand, forklarede specialanklager Søren Harbo, at politiet har flere beviser end de dna-spor, som gennem slægtskabssøgning førte politiet til den tiltalte gennem en søn, hvis dna lå i politiets register.

Politiet har ifølge anklageren haft et gennembrud i sagen, som dog først vil blive beskrevet under den kommende retssag.

- Vi er i en situation, hvor vi meget hurtigt rejser tiltale i en kompliceret sag, så gennembruddet har selvfølgelig haft afgørende betydning. Derfor mener vi også, at der er et grundlag for domfældelse, sagde Søren Harbo til TV 2.

400 kroner

Under grundlovsforhøret kom det frem, at både saks, kniv og skruetrækker var taget fra et bord i lejligheden, hvor Hanne With boede med sin kæreste.

Politiet mener, at hun havde taget drabsmanden med hjem og havde modtaget 400 kroner af ham, idet hun aftalt med sin kæreste at tjene lidt penge til aftenen som prostitueret.

De 400 kroner blev siden fundet bag en gasmåler, men de er ikke længere i politiets varetægt.

Hanne With blev fundet på gulvet omgivet af blod, antennekablet og både sit eget tøj og et par herreunderbukser.

Nægter sig skyldig

Den 54-årige mand nægter sig fortsat skyldig, fortæller hans forsvarsadvokat, Mette Grith Stage, til TV 2.

- Min klient nægter sig fortsat skyldig i det her drab, ligesom han gjorde ved grundlovsforhøret, siger hun.

Der er endnu ikke datoer på retssagen, men ifølge anklagemyndigheden skal der sættes fem dage af til sagen.

Der er gået en uge, fra tiltalen blev forkyndt for den tiltalte, til pressen kan få indsigt i det.


Seneste nyt

fra Nordjylland