Vingegaard har haft det meget hårdt efter Touren

Jonas Vingegaard er ikke en del af Postnord Danmark Rundt, der bliver afviklet i denne uge.

Den danske Tour de France-vinder Jonas Vingegaard er ikke en del af landets største cykelløb, Danmark Rundt.

Det har efter alt at dømme skabt en smule skuffelse hos mange danske cykelfans, at den store stjerne ikke cykler rundt i landets gader og stræder i øjeblikket.

Og det forstår man godt hos danskerens hold. Det fortæller Jumbo-Vismas sportsdirektør, Frans Maassen, til Ekstra Bladet.

- Jeg forstår godt, at tilskuerne gerne vil se Jonas, og jeg talte med ham om det i går. Men han har haft det meget hårdt efter Touren. Vi ville gerne have vist ham frem i dette løb, men vi må også have forståelse for, at det har været hårdt at vinde Touren og med alt det, der fulgte efter.

Det var selvsagt en hård sommer for Vingegaard.

Det tærer på kræfterne at vinde verdens største cykelløb over tre uger, mens det unægtelig også har kostet meget energi at blive fejret i stor stil efterfølgende.

Har også valgt VM fra 

Vingegaard har derfor også kun deltaget i et enkelt løb efter Touren, da han i sidste uge vandt et showløb i Holland.

Et løb, hvor der skulle meget overtalelse til for at få Vingegaard til at stille op. Tour-vinderen endte dog med at deltage, da han blev fragtet frem og tilbage i privatfly, mens han havde sin kæreste Trine Marie Hansen og datteren Frida med på turen.

Det er stadig uvist, hvad resten af kalenderen byder på for Vingegaards vedkommende. Faktum lige nu er, at han har meldt afbud til VM i landevejscykling – til stor ærgrelse hos både landstræneren og Rolf Sørensen.

Lige nu er der forlydender om, at Vingegaard måske skal køre det franske endagsløb Bretagne Classic 28. august. Det er dog stadig ikke bekræftet.


Seneste nyt

fra Nordjylland