Vingegaard nød at være leadout-mand i spurt

Jonas Vingegaard førte sin holdkammerat frem til sejren, og han er glad for, at han kunne give noget tilbage.

Det er ikke en rolle, vi er vant til at se ham i.

Men Jonas Vingegaard leverede alligevel et vigtigt stykke arbejde, da Jumbo-Visma-rytteren Christophe Laporte vandt 1. etape i Critérium du Dauphiné.

Den danske kaptajn var nemlig sidste mand for Laporte inden spurten i det minimerede felt, og Vingegaard nød at kunne levere noget tilbage til sin hjælper som leadout-mand.

- Det er selvfølgelig sindssygt fedt (at Laporte vandt, red.), og vi har arbejdet for det hele dagen. At han så kan gøre det færdigt, det er bare fedt. Han fortjener det, han er virkelig en god gut, siger Vingegaard til TV 2 Sport.

- At jeg også kunne hjælpe lidt til sidst, det var sgu også dejligt at give noget igen.

Top-fem på etapen

Christophe Laporte

Matteo Trentin

Rune Herregodts

Axel Zingle

Maxim van Gils

Jonas Vingegaard fortæller videre, at det var herligt at være i gang igen, og hans krop har responderet godt.

Laporte er nu i den gule førertrøje, og den vil Jumbo-Visma forsvare.

- Jeg tror, vi kommer til at kontrollere de næste par dage også. I morgen (mandag, red.) ligger også godt til Christophe, så måske går vi efter en spurt igen, siger danskeren.

Betyder alverden

TV 2 Sports cykeleksperter Rolf Sørensen og Christian Moberg mener, at det var det helt rigtige, da Vingegaard gik frem og tog føringen.

- Han skal jo hjælpe til, og det var jo ikke en kæmpemæssig massespurt. Men det er klart, at der er risici forbundet ved det, og han er jo ikke vant til at sidde i den slags situationer. Og det handler altså også bare om at komme væk. Man er jo også væddeløber, så det handler ikke kun om at minimere risici, siger Rolf Sørensen.

Jonas Vingegaard kom i mål som nummer 24.
Jonas Vingegaard kom i mål som nummer 24.
Foto: TV2

Christian Moberg mener, at det betyder meget for holdet, at Vingegaard også viser sig som hjælperytter.

- Det betyder alt, at Jonas også laver den slags arbejde. Der er ikke noget værre, når man er cykelrytter og skal hjælpe én, der er ligeglad. Det værste, man kan være i professionel cykelsport, er selvisk, siger Moberg.

- Jonas ved også nu, at når han har brug for Laporte, så er han der. Det er skønt at se, at de er glade på hinandens vegne. Det betyder alverden på et cykelhold.

Jonas Vingegaard kom i mål som nummer 24.

Mandagens 2. etape er lige så kuperet som 1. etape, og derfor kan Christophe Laporte og Vingegaard komme i aktion igen.


Seneste nyt

fra Nordjylland