LIGE NU:

Arne Boelt vil ikke være borgmester hvis udligningsreform bliver til virkelighed

Hjørrings borgmester melder torsdag morgen ud, at han ikke genopstiller ved næste kommunalvalg i 2021, hvis ikke den udligningsreform, der er på vej, bliver mere gennemskuelig.

DR Nordjylland kan torsdag morgen fortælle, at Hjørrings borgmester Arne Boelt (S) truer med ikke at genopstille ved det kommende kommunalvalg i 2021, hvis ikke den udligningsreform, der er på vej, bliver lettere at gennemskue.

- Hvis ikke vi får klarhed over om vi får de penge, vi skal bruge i forhold til førtidspensionister og minimumsnormeringer, så skal jeg ikke ud og forklare, at dem på Christiansborg har en anden regnetabel end jeg, udtaler han til DR Nordjylland.

Social- og Indenrigsministeriet fremlagde onsdag de tal og beløb, der indgår i det udspil til et nyt udligninssystem, der forhandles lige nu og heri fremgår det, at Hjørring Kommune samlet set vil vinde 15,6 millioner kroner med det nye system.

Det er dog et beløb, der kommer frem ved at man i forskellige puljer både giver og tager fra kommunen og hvis forhandlingerne ender med et så uigennemskueligt system, vil Arne Boelt, siger han torsdag morgen, ikke være borgmester mere.

- Jeg vil gerne kæmpe, men så skal jeg ikke have den her fornemmelse af, at der er vestegnsborgmestre, der skal have en særlig behandling, at der er en overborgmester, der skal have en særlig behandling, siger Arne Boelt til DR Nordjylland.

- Nu lover man, at vi kan levere en nogenlunde ens service over hele Danmark, og det kan vi bare ikke, siger han videre.

Arne Boelt har sendt et brev med sine bekymringer om udligningsreformen direkte til statsminister Mette Frederiksen. Det kan I læse ved at klikke HER

 
 
Foto: Hjørring Kommune
 
 
Foto: Hjørring Kommune

Det har torsdag formiddag endnu ikke været muligt for TV2 Nord at få en kommentar fra Arne Boelt, der er på vej på vinterferie.