LIGE NU:

Mariagerfjord: - Vi er i chok, siger FOA-formand

Det kan ikke lade sig gøre at spare mere, uden at det går ud over kernevelfærden. - De ansatte kan ikke løbe stærkere, siger FOA.

Meldingen om, at Mariagerfjord Kommune skal spare 123 millioner og fyre medarbejdere, har sendt chokbølger gennem medarbejderne, lyder det fra fagforbundet FOA. 

- Det har vi det rigtigt skidt med, og vi er bekymrede, fordi det kommer til at koste personale – det er vores medlemmer, der er i spil blandt mange faggrupper, siger Kenn Andreasen, der er formand for Forbundet af Offentligt Ansatta (FOA) i Mariagerfjord. 

Udsigterne til fyringer gør ondt i medlemsskaren. 

- Da det kom frem, at der før sommeren manglede 30 millioner i kommunekassen, og at der skulle spares, meldte vores tillidsrepræsentanter tilbage, at der ikke kan skæres yderligere - uden at det går ud over serviceniveauet. Så, det bliver jo bare endnu sværere, når der skal spares yderligere godt 90 millioner, uddyber han. 

Om FOA

Han mener, at politkerne har et ansvar, de ikke kan løbe fra. 

- Vi er noget bekymret over, om lokalpolitikerne kan forvalte budgetterne. Hvordan kan de kke vide, at det kom til at se så slemt ud? Man kan ikke bare vende hænderne opad, for de har langt større indflydelse end os andre og er alle medlemmer af et parti, og de bør lægge pres opad til moderpartiet, siger Kenn Andreasen. 

Han er bange for, at de store besparelse ikke bare får konsekvenser for serviceniveauet - men også for store menneskelige omkostninger. 

- Vores medlemmer er i forvejen spændt hårdt for, og vi har allerede nu sager kørende med medlemmer, som er blevet syge af arbejdspresset. Og når der nu skal fyres folk, skal de resterende bare løbe endnu hurtigere. Det er en ond spiral, vi er kommet ind i, og det vil gå ud over kernevelfærden og de ansatte, der fortsat har et arbejde efter fyringsrunden, siger Kenn Andreasen, formand for FOA i Mariagerfjord.