Mette Frederiksen indrømmer, hun har begået fejl - men fastholder én omstridt beslutning

Minkene i Danmark skulle slås ned, fastslår statsministeren fra Folketingssalens talerstol torsdag aften. I andre sager indrømmer hun dog, at hun burde have handlet anderledes.

Statsministeren har i årevis stædigt holdt fast i, at hun ikke har lavet fejl i forbindelse med sin håndtering af blandt andet minksagen, de slettede sms'er og coronapandemien.

Men under sin taletid torsdag aften i forbindelse med åbningsdebatten i Folketingssalen indrømmede hun, at hun har begået fejl under sin håndtering af coronapandemien.

- Er der begået fejl undervejs? Ja. Og jeg skulle næsten til at tilføje et "selvfølgelige". Det var for eksempel en fejl, da jeg sagde, at hverdagen ikke ville blive den samme igen. For det er den. (..) Jeg havde ikke ret i den forudsigelse, sagde hun.

quote Jeg bliver nødt til at sige, at det ikke var en fejl at slå minkene ned i Danmark.

Mette Frederiksen, statsminister, Socialdemokratiet

Fra talerstolen fortsatte hun med at opremse yderligere to fejl fra egen hånd.

- Det var en fejl, at vi ikke fandt bedre muligheder undervejs for, at mennesker kunne tage ordentligt afsked med hinanden (under coronapandemien, red.). Der har været beretninger, som har gjort et kæmpe indtryk, og som piner mig, sagde hun - og tilføjede:

- Det var også en fejl, da jeg på et andet pressemøde sagde: "Lev med det". (om de slettede sms'er i forbindelse med minksagen, red.). Det var tænkt i et forsøg på at forsvare nogle mennesker, som ikke kan forsvare sig selv i offentligheden.

Rigtigt at slå minkene ned

Mette Frederiksen fastholder dog, at det ikke var en fejl at slå landets 17 millioner mink ned og lukke et helt erhverv, som har en stolt tradition i Nordjylland.

- Så ja, vi har begået fejl, og jeg har begået fejl. Men jeg bliver nødt til at sige, at det ikke var en fejl at slå minkene ned i Danmark. 

Regeringen - med Mette Frederiksen i spidsen - besluttede den 3. november 2020 at aflive alle mink i Danmark. Det skete på baggrund af en risikovurdering samme dag af Statens Serum Institut (SSI).

Ordren blev givet på et pressemøde 4. november 2020. Den 8. november viste det sig, at ordren var uden lovhjemmel - og altså ulovlig.


Folketingsvalg 2022

Anne-Marie Jørgensen 11

Trods partileders afgang - nordjysk spidskandidat tror stadig på partiet

20221102-091238-L-2884x1923ma

Her er det endelige valgresultat - rød blok beholder flertallet

play Slut med valgkamp - nu rydder de unge op

021122 Stemme materiale fra valgsted Sæby talt op stkj 4073

Fejlagtige Sæby-stemmer flyttede rundt på mandater i hele landet

indlæs flere

Seneste nyt

fra Nordjylland