LIGE NU:

Andreas købte nysynet bil med alvorlige skavanker

Andreas Grimme købte en nysynet bil i april, men bilen havde alvorlige skavanker, og skulle ikke være godkendt, lyder det fra Færdselsstyrelsen.

I april købte tyske Andreas Grimme en brugt, men nysynet, Peugeot. Han bor i Danmark og stod overfor at skulle på ferie i sit hjemland. Han troede, på baggrunden af synsrapporten, der ikke indeholder anmærkninger, at alt var i fineste orden. Han skulle bare have skiftet olie, og så kunne turen gå sydover.

Men da bilen kom på liften hos Per Buus' autoværksted i Ullits ved Farsø viste bilen sit virkelige ansigt. Forbroen var næsten rustet væk og med en skruetrækker kunne mekaniker René Sørensen uden større besvær gennembore forbroen.

- Det er dødsensfarligt. Det er liv, vi taler om her. Både chaufførens og dem, der bliver ramt i en ulykke, siger René Sørensen.

Sammen med sin chef Per Buus, der er indehaver af autoværkstedet i Ullits, satte René Sørensen sig for at undersøge bilens historie. De fandt ud af, at den var blevet synet to gange i april i år.

Første gang var 21. april og her blev bilen dumpet på grund af den gennemtærede forbro. Anden gang var 27. april, og her blev bilen godkendt uden anmærkninger af Jeppes Bilsyn i Viborg.

Per Buus og René Sørensen mistænker kraftigt at Jeppes Bilsyn i Viborg har ladet bilen bestå synet med den farlige forbro, og torsdag i sidste uge meldte de derfor synshallen til Færdselsstyrelsen. Samtidig lagde Per Buus en video, der viser den gennemtærede forbro, på Facebook og skrev, at det var Jeppes Bilsyn i Viborg, der havde synet bilen.

- Det her er det værste, jeg har oplevet, og det er også derfor jeg råber vagt i gevær. Det her kan branchen ikke være bekendt, siger Per Buus.

Tirsdag i denne uge kom en bilinspektør fra Færdselsstyrelsen så på besøg i Ullits for at besigtige Andreas Grimmes bil og den forbro, der er omdrejningspunktet i sagen. Hans konklusion blev, at forbroen ikke er blevet skiftet mellem første og andet syn, og bilen skulle derfor ikke være godkendt.

Den konklusion betyder Jeppes Bilsyn i Viborg nu skal afgive forklaring til styrelsen. Og at Andreas Grimmes bil er blevet indkaldt til et nyt syn.

- Den anklage vi kom med, den passer. Bilen er uforsvarlig at køre i, siger Per Buus.

TV2 Nord besøgte tirsdag Jeppes Bilsyn i Viborg, men indehaveren ville ikke besvare vores spørgsmål til kamera. han afviser dog at have synet bilen med den omtalte forbro.

Samme besked giver Jeppes Bilsyn via sin advokat til Per Buus' Autoværksted. I et brev truer advokaten derudover med et sagsanlæg. 

René Sørensen, der er mekaniker ved Per Buus Autoværksted i Ullits er en meget flink mand. Han byttede den uheldige bilejers skrotbunke med sin gen bil, så han kunne komme på ferie.

 

25_seconds

play Forskningsprojekt afvist: De sidste mink i Danmark skal aflives

Line landmand

Konservative reagerer på byrådsmedlems farvel: - Vi har ikke en finger at sætte på Lines indsats

25_seconds

play Afholder danmarksmesterskab i coronatid: - Det er fuldstændigt sikkert

brand 1

gallery Staldbygning stod i brand: Halmballer fik ilden til at sprede sig

25_seconds

play Forskningsprojekt afvist: De sidste mink i Danmark skal aflives

Line landmand

Konservative reagerer på byrådsmedlems farvel: - Vi har ikke en finger at sætte på Lines indsats

Til forsiden

Til forsiden