Bankdirektør retter skarp kritik af Finanstilsyn i ny bog

02:25

"Jeg er bitter og skuffet, sådan lyder det fra Sparekassen Himmerlands tidligere direktør Svend Jørgensen i bogen ""Mit livs Mareridt"", der udkommer i dag."

Foto: Robert Bedsted

Foto: Robert Bedsted

1 af 3

Sparekassen Himmerlands tidligere direktør, Svend Jørgensen, langer i ny bog ud efter Finanstilsynets, efter tilsynet fik ham fyret efter 25 år i banken og lagde hans liv i ruiner.

Finanstilsynets tidligere direktør, Ulrik Nødgaard, får en skarp kritik i den nye bog 'Mit livs mareridt' om forhenværende sparekassedirektør Svend Jørgensen, som udkommer i dag.

14. november 2011 blev Svend Jørgensen anholdt og sigtet for kursmanipulation. Dagen efter havde Finanstilsynet sørget for, at han fratrådte efter 25 succesfulde år som leder af Sparekassen Himmerland.

Bogen om Svend Jørgensen er en debat- og samtalebog skrevet af journalist Martin Glerup og handler om tiden, fra Svend Jørgensen - i sin egenskab af bankdirektør for Sparekassen Himmerland - i november 2011 bliver anholdt og sigtet for kursmanipulation, til han bliver pure frikendt i 2014. 

Selvom Svend Jørgensen blev sigtet på et fejlagtigt grundlag og udsat for en lang tur gennem den juridiske mølle, lå hans karriere i ruiner. 

Presset var tæt på at koste ham livet. Kun opbakning fra familien fik ham gennem mareridtet, forlyder det i bogen. 

- Det er ufatteligt, at en embedsmand i Finanstilsynet på et mangelfuldt grundlag kan fyre mig og andre direktører i danske pengeinstitutter. Man kan ganske vist klage over afgørelsen, men så er skaden sket. Direktøren er fratrådt og har henlevet måneder i gabestokken, understreger Svend Jørgensen.

Den tidligere sparekassedirektør retter i bogen stærk kritik af Finanstilsynets tidligere direktør, Ulrik Nødgaard:

- Jeg fik oplyst, at Ulrik Nødgaard gjorde det meget klart for Sparekassens bestyrelse, at der efter hans opfattelse var tale om en sag med klare beviser, og at han agtede at give Sparekassen et påbud om at afskedige mig. Han havde samtidig nævnt, at dette påbud kunne undgås, hvis bestyrelsen selv valgte at afskedige mig, siger Svend Jørgensen om forløbet.

Bogen 'Mit livs mareridt' opruller de dramatiske begivenheder og dokumenterer baggrunden for, at sigtelsen for kursmanipulation faldt til jorden med et brag. Den udkommer i dag.

Forsiden lige nu