LIGE NU:

Barnets Blå Hus i nye rammer: Vi kan hjælpe endnu flere børn og unge

Barnets Blå Hus i Aars hjælper børn og unge fra familier med misbrug. De har indviet deres nye lokaler, som giver plads til at hjælpe endnu flere.

Siden Barnets Blå Hus Vesthimmerland slog dørene op i 2016, har de hvert år hjulpet mellem 30 og 40 børn fra familier med alkohol- eller stofmisbrug. Når et barn kommer i huset, er der hjælp og terapi til hele familien, så oplevelserne omkring misbruget kan blive bearbejdet.

Indtil nu har husets medarbejdere arbejdet under lidt trange vilkår, men nu er de nye lokaler i Aars indviet, og det betyder meget bedre plads til terapi og samvær.

- Det er en enorm tilfredsstillelse for os, og for familierne, at vi står her i dag, siger Ole Smed, som er leder af Barnets Blå Hus Vesthimmerland.

Ole Smed, leder af Barnets Blå Hus Vesthimmerland.
Ole Smed, leder af Barnets Blå Hus Vesthimmerland.

Hvert tiende barn oplever misbrug i familien

Tilbuddet hører under Blå Kors, og hidtil har målgruppen været 0-17-årige og deres familier. Denne målgruppe er nu udvidet til 0-20 år, og der bliver god plads til at rumme dem alle i de nye rammer.

- Vi skal kunne tage imod flere, og det vil vi. Vi har og her i foråret ansat to ekstra terapeuter, så vi er helt klar til at tage imod, siger Ole Smed.

Det vurderes at hvert tiende barn oplever misbrug i familien, og man ved, at børn af misbrugere har større risiko for selv at ende i misbrug, i psykiatrisk behandling eller med selvmord eller selvmordsforsøg. Derfor er det vigtigt, at der bliver sat tidligt ind.

Pia og hendes børn levede med en alkoholiker

En af dem, der var med til at fejre indvielsen, og som selv har benyttet sig af Barnets Blå Hus, er Pia Møller Kristensen fra Tolstrup. Hun og hendes børn levede med en alkoholiker, og det satte sine spor i dem alle. Da hun hørte om Barnets Blå Hus, tog hun straks kontakt, og det gav familien den hjælp, de havde brug for, for at tackle og bearbejde oplevelserne.

Pia Møller Kristensen hendes børn levede med en alkoholiker
Pia Møller Kristensen hendes børn levede med en alkoholiker

- De er fagligt dygtige her, og man bliver mødt med en forståelse herhenne. Den imødekommenhed og tryghed har gjort at både mine børn og jeg har kunne vokse i det, og i dag er vi kommet videre, siger Pia Møller Kristensen.

Selv om deres forløb i Barnets Blå Hus egentlig er afsluttet, kommer de der fortsat for at dyrke samværet og spejle sig i ligesindede. For familien gjorde det en stor forskel, og Pia Møller Kristensen glæder sig over, at der nu er endnu flere, der kan få hjælp i Barnets Blå Hus.

Snoren klippes til de nye lokaler.
Snoren klippes til de nye lokaler.

- Jeg håber, der kommer nogen og tager imod det, for det er så godt et tilbud, og det er en chance for at komme videre i livet, siger hun.

I Nordjylland findes Barnets Blå Hus også i Aalborg og Frederikshavn.