Boligmarkedet tør op i yderkommunerne

Det lader til at boligmarkedet er ved at tø op. I eksempelvis Vesthimmerlands kommune er der solgt 20 procent flere huse end sidste år.

De gode nyheder står ikke ligefrem i kø, når talen falder på Danmarks landdistrikter. Men faktisk er der grund til forsigtig optimisme på boligmarkedet.

Kommunetyper

Kommuneinddelingen er baseret på det danske landdistriktsprogram, der opererer med fire hovedtyper: Yderkommuner, landkommuner, mellemkommuner og bykommuner. 

I Nordjylland er yderkommunerne: Vesthimmerland, Thisted, Morsø og Læsø kommuner.

Rebild, Mariagerfjord, Jammerbugt, Hjørring, Brønderslev og Frederikshavn defineres som landkommuner.

En ny statistik fra Boliga.dk viser, at der er blevet solgt otte procent flere huse i landets 16 yderkommuner end på samme tidspunkt sidste år, og kigger man fem år tilbage, hvor boligmarkedet var bundfrossent, er der tale om en stigning på 21 procent.

Det er især i Vesthimmerlands Kommune, man kan begynde at hejse flaget. Her er hussalget steget med  20 procent i forhold til 2014..

Kigger man på de øvrige kommuneinddelinger, bykommuner, mellemkommuner og landkommuner, er der endnu bedre nyheder.

Her er hussalget steget med henholdsvis 16 procent, 19 procent og 16 procent i forhold til sidste år.

På lejlighedsmarkedet er det især by- og landkommunerne, der har kunnet mærke fremgang.

Her er salget således steget med henholdsvis 23 procent og 22 procent i forhold til samme periode i 2014, og det har sælgerne blandt andet haft glæde af i Aarhus, hvor stigningen er oppe på 28 procent, mens sælgerne i København kan notere en stigning på 24 procent.

Opgørelsen fra boliga.dk viser antallet af salg i årets første tre kvartaler, hvor Boliga har kunnet matche en annonce op mod et tinglyst salg. På grund af forsinkelse i tinglysningssystemet kan enkelte salg være fraværende i statistikken. 


Seneste nyt

fra Nordjylland