Foto: (Arkiv)

00:22

1 af 2

Borgmester: Responstid på 18 minutter skaber utryghed

I Vesthimmerlands Kommune skal man vente gennemsnitligt i 18 minutter og 46 sekunder på at politiet kommer frem. Det går ud over trygheden, mener borgmesteren.

Når man ringer efter ordensmagten, så der store forskelle på, hvor lang tid der går, før politiet er fremme ved borgeren, der har brug for hjælp.

Igennem det seneste år er responstiderne faldet i Nordjylland, da Nordjyllands Politi gennemsnit er blevet to et halvt minut hurtigere til at nå frem. Men i Vesthimmerlands Kommune tager det stadig politiet næsten 19 minutter at rykke ud.

I første halvdel af 2017 måtte borgerne i Vesthimmerland gennemsnitligt 18 minutter og 39 sekunder. I anden halvdel af året er tagget steget med syv sekunder i stedet for at gå ned.

Det er vi jo meget opmærksomme på som kommune, at borgerne har en tryghed i politiets tilstedeværelse

 Per Bach Laursen, borgmester i Vesthimmerlands Kommune, Venstre

- Det er jo ikke rart at se på, at tallene de udvikler sig negativt i forhold til responstider. Vi kan se at de har ligget bedre, og det er vi jo meget opmærksomme på som kommune, at borgerne har en tryghed i politiets tilstedeværelse. Så det er vi selvfølgelig ikke særligt imponerede over, siger borgmester Per Bach Laursen (V) fra Vesthimmerlands Kommune. 

00:22 Luk video

Ifølge borgmesteren er det utilfredsstillende, når man for eksempel sammenligner med Aalborg, hvor responstiden er 7 minutter og 36 sekunder. Det skaber utryghed blandt borgerne.

- Det som vi har oplevet over de sidste seks til syv år, det er at politiets fysiske tilstedeværelse, den er blevet taget fra os. Så vi har ingen politibetjente siddende her i vores kommune længere, siger Per Bach Laursen.

- Vi vil forfølge det her nærmere, og vi vil tage et møde med politidirektøren om det, slutter han.

Også i Jammerbugt Kommune tager det stadig mere end 18 minutter at nå frem.

Se alle de nordjyske kommuners responstider her.