Borgmester skal i kirke med kongen: - Vi frygter punkteringer, for vi må ikke komme for sent

Per Bach Laursen fra Vesthimmerlands Kommune er sammen med landets øvrige borgmestre inviteret med til kongeparrets gudstjeneste i Aarhus søndag.

- Jeg er lige ved at stryge en skjorte, så vi kan få tøjet til at ligne det, vi gerne vil.

Per Bach Laursen står med strygejernet i den ene hånd, mens vi fanger ham på telefonen på gården Lundgaard i Overlade.

Borgmesteren har lagt et grønt jakkesæt klar, mens hans kone Brith har valgt en royal, blå kjole.

- Der er ingen dresscode, men i invitationen står der ”pænt tøj”, så det må være det her, forklarer borgmesteren om sit valg.

quote Vi kører afsted i god tid, for vi er bekymrede for, om vi kan komme til tiden

Per Bach Laursen, borgmester, Vesthimmerland Kommune

For denne søndag er ikke som de andre. Om få timer skal borgmesteren i Vesthimmerlands Kommune sammen med sin kone Brith deltage i festgudstjenesten i Aarhus Domkirke til ære for den nye regent, kong Frederik.

- Det er stort at få lov at være med på dagen sammen med mine andre borgmester-kolleger. Jeg glæder mig til at se, hvordan man har lavet arrangementet, lyder det fra Per Bach Laursen (V).

Det er 52 år siden, en konge sidst har besøgt Aarhus, så det er en historisk begivenhed, borgmesteren og hans hustru får lov at komme helt tæt på - sammen med landets øvrige borgmestre.

Og det er da heller ikke uden nerver.

- Vi har jo fået en slot-tid, så vi SKAL ankomme i kirken mellem klokken 12.45 og 13.10. Det vil vi jo gerne overholde, så vi er lidt spændte på, om vi render ind i en masse trafik og forsinkelser på vejen derned, fortæller Per Bach Laursen.

Sådan ser man ud, når man som borgmesterpar i Vesthimmerlands Kommune er inviteret til royal festivitas.
Sådan ser man ud, når man som borgmesterpar i Vesthimmerlands Kommune er inviteret til royal festivitas.
Foto: Privatfoto

Følges med gode venner

Festgudstjenesten begynder klokken 14.00, og politiet spærrer ruten, kongeparret skal køre fra Marselisborg Slot til Aarhus Domkirke, af allerede klokken 11.00.

Det kræver derfor nordjysk snilde at nå frem til tiden.

- Jeg har fulgt med på TV2 News fra morgenstunden, så jeg kan jo se, at der vil være begrænsninger i trafikken i forhold til at komme ind i byen. Men vi kører afsted i god tid, for vi er bekymrede for, om vi kan komme til tiden. Vi skal heller ikke have nogle punkteringer. Det er ligesom til tante Odas fødselsdag, hvor man heller ikke skal komme for sent, lyder det fra en munter Per Bach Laursen.

Per og Brith Bach Laursen har valgt at følges med deres gode venner, Mogens og Lene Gade.

Hvis navnet lyder bekendt, har du helt ret.

quote Det er en stor fornøjelse for mig personligt at støtte op omkring det nye regentpar

Per Bach Laursen, borgmester, Vesthimmerland Kommune

Mogens Christen Gade er borgmesterkollega i Jammerbugt Kommune – også valgt for Venstre.

- Om lidt kører vi op til dem, og så kører vi sammen til Aarhus. Det bliver lige så hyggeligt at være sammen med dem, som det plejer, for vi kan godt lide at være sammen, fortæller Per Bach Laursen.

Som borgmester er man meget alene i sit hverv til daglig, og derfor er det en fornøjelse at dele oplevelser som denne med en ligeværdig kollega. En, der forstår, fortæller Laursen.

- Nu har vi mulighed for at klynge os sammen og få den her oplevelse sammen. De har endda samme slot-tid som os. Så kan det give os noget at tale om, lyder det.

De to borgmestre får dog ikke lov at få oplevelsen med borgmesterkæden på. Den er forbeholdt Aarhus’ borgmester, Jacob Bundsgaard Johansen (S).

- Det har jeg det helt fint med – jeg havde den jo på til regentjubilæet i Vor Frue Kirke. I dag er det bare en stor fornøjelse for mig personligt at støtte op omkring det nye regentpar, og så er jeg stolt af at repræsentere det vesthimmerlandske folk. Det bliver et minde for livet.


Seneste nyt

fra Nordjylland