LIGE NU:

Børnene står i kø: Vesthimmerland mangler voksenvenner

Ventelisten på voksenvenner i Vesthimmerland bliver større og større. Lige nu er der otte drenge på listen, men der er ingen voksne til rådighed.

Der er efterspørgsel på voksenvenner og i Vesthimmerlands Kommune er efterspørgslen så stor, at Børns Voksenvenners områdekontor i Aalborg har lavet et opslag på Facebook, hvor de søger voksne, der har lyst til at være ven med et barn.

- Vi oplever, at der kommer mange henvendelser fra børn i Vesthimmerland, som ønsker voksenvenner. Lige nu er der en syv-otte børn på venteliste, men der kommer løbende flere til, så vi har i den grad brug for nogle voksne, der melder sig, siger Kathrine Zakarias, som er projektleder hos Børns Voksenvenners områdekontor i Aalborg.

Hun vurderer, at den store efterspørgsel i Vesthimmerland skyldes, at foreningen de seneste 20 år har arbejdet meget intensivt i Aalborg med at gøre opmærksom på sig selv, og at det nu er ved at sprede sig til de omkringliggende kommuner.

Matcher interesser

Som voksenven skal man cirka to til fire gange om måneden bruge tid med et barn eller en ung person. Børnene bliver matchet med en voksen, som deler interesser.

- Vi bruger meget tid på at snakke med de voksne, så vi kan finde ud af, hvem de passer bedst sammen med. Så man går ikke bare ind og får et barn. Når vi så har fundet et par, vi synes passer godt sammen, så spørger vi barnet, om det er noget han eller hun kunne tænke sig. Så børnene er også med i processen, forklarer Kathrine Zakarias.

- Vi har for eksempel en dreng på ventelisten, som godt kunne tænke sig at komme ud til en landmand og være med til at køre traktor. Men der er også børn, der gerne vil ud og spille fodbold eller bare være med til det, som andre laver, uddyber hun.

De børn, der lige nu står på venteliste i Vesthimmerland, er drenge og de skal matches med voksne mænd eller familier, der kan opfylde barnets ønsker.

I september sidste år besøgte TV2 Nord Søren Klinsmann fra Aalborg. Han har haft en hård barndom, og nu bruger han sin erfaring på at støtte andre børn. Derfor er han blandt andet blevet voksenven for 14-årige Magnus Guldhammer Slipsager. Hør deres historie i indslaget herunder.

 

Aalborg Universitet studerende aau.jpg

Små uddannelser vokser - men færre optages på Aalborg Universitet

20_percent

play Se videoen: Spækhugger lavede kæmpe show for fisker ud for Skagen

Lea Vangstrup

play Jubel i Skørping: Grønt lys til Nordjyllands første landsby med mini-huse

270721 Mogens Telling Madsen - lynnedslag i hus

play Lynet slog ned i Mogens’ hus: - Lige pludselig kom der et brag af den anden verden

Aalborg Universitet studerende aau.jpg

Små uddannelser vokser - men færre optages på Aalborg Universitet

20_percent

play Se videoen: Spækhugger lavede kæmpe show for fisker ud for Skagen

Lea Vangstrup

play Jubel i Skørping: Grønt lys til Nordjyllands første landsby med mini-huse

Til forsiden

Til forsiden