Brand stopper salg af møbler: Kunder får ikke de varer, de har bestilt

En af dem der mærker konsekvenserne ved branden, er Lars Drejer, der sælger mange af de produkter, der blev lavet på møbelfabrikken Getama. Allerede nu er lageret næsten tomt af de ellers så eftertragtede møbler.

Der er møbler fra Getama over hele i butikken Drejer Designcenter i Aars. Alt fra stole af Nanna Ditzel til sofaer af Hans J. Wegner pryder det meste af lokalerne.

- Lokalt sælger vi faktisk meget Getama, fordi der er mange her omkring der har en relation til fabrikken, siger Lars Drejer, indehaver af Drejer Designcenter i Aars.

Så det var noget af et chok for butiksejeren, da han i morges vågnede op til at den fabrik, han havde samarbejdet med i mere end 20 år pludselig var brændt ned.

- Min første tanke det var, at det var da en katastrofe og forfærdeligt for Jesper, hans kone og alle hans medarbejdere derovre.

Lars Drejer kan lige nu ikke få de ordrer hjem, som hans kunder har bestilt.
Lars Drejer kan lige nu ikke få de ordrer hjem, som hans kunder har bestilt.

Men brandens i Gedsted påvirker ikke kun ejeren af fabrikken.

- Vi har stort set kun udstillingsmodeller af de varer, vi sælger fra Getama. Kunden kan vælge alt fra træsort til farve, så det er primært ordrebaseret.

Da fabrikken er den eneste, der producerer mange af butikkens møbler, kommer branden til at betyde, at de kunder, der allerede har bestilt eksempelvis en Wegner-sofa eller en Mogens Koch foldestol, nu får at vide, at de ikke kan få deres vare.

- Vi skal have ringet til kunderne og sagt, at de ikke får deres varer. Det kommer desværre ikke til at ske i øjeblikket.

Selvom han ikke kan forhandle de eftertragtede møbler fra Getama i øjeblikket, så håber han dog, at kunderne stadigvæk vil komme i fremtiden.

- Det de kommer og efterspørger, det kan vi ikke levere, så enten skal de være tålmodige eller også så må vi se, om vi kan hjælpe dem med noget andet.

Se hele indslaget her:


Seneste nyt

fra Nordjylland