Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Brandvæsenet måtte rykke ud: Fuld 36-årig tændte bål i haven

Hverken mennesker eller dyr var i fare under branden, som brandfolkene hurtigt fik under kontrol.

En 36-årig mand fra Farsø kom tirsdag aften i problemer, efter han havde fået den fikse idé at lave sit eget Sankt Hans-bål i haven.

På sin ejendom valgte han at sætte ild til en bunke træ - i beruset tilstand. Ilden kom ud af kontrol og Nordjyllands Beredskab blev tilkaldt for at assistere med at slukke branden.

- Flammerne brændte tæt på stakit i mandens have,  så det blev lige lovlig spændende, fortæller vagtchef Torben Larsen.

Heldigvis fik brandfolkene hurtigt ilden under kontrol igen - og der var ingen fare for, at den ville brede sig til andre bygninger eller nabogrunde.

- Den 36-årige bliver nu sigtet for overtrædelse af beredskabsloven, fordi han tændte ild så tæt på et stakit, der nemt kan brænde, oplyser vagtchefen.

Paragraf 71 i Beredskabsloven

Paragraf 71 giver mulighed for at straffe folk, der ved uagtsomhed kommer til at starte en brand.

 

Med bøde straffes:

 

1) Den, der ikke udvider tilbærlig forsigtighed med ild, lys, tændstikker, aske, brandfarlige stoffer, og hvad der i øvrigt kan fremkalde eller befordre brand, eller undlader at påse, at personer, der hører til den gågældendes husstand eller virksomhed, udviser sådan forsigtighed.

 

2) Den, der som ejer eller bruge af elektriske anlæg eller andre lys- varme-, kraft- eller maskinalæg, som kan fremkalde eller befordre brand, benytter sådanne anlæg eller lader dem benytte, uanset at de ikke er i forsvarlig stand.