Golfturneringen begyndte i dag og varer til og med fredag. Foto: Anders Hestbek

Den danske golf-elite dyster i Himmerland

DM for professionelle med 36 spillere afvikles på golfresortet HimmerLand under lidt anderledes forhold end normalt - blandt andet helt uden tilskuere.

Golfresortet HimmerLand – der tidligere hed Himmerland Golf & Spa Resort - lægger fra i dag og til og med fredag  baner til årets DM for professionelle, Jyske Bank PGA Championship.

Feltet tæller 36 spillere fra den danske elite, og turneringen afvikles under lidt anderledes omstændigheder på grund af coronasituationen. Der er ingen tilskuere på banen, og spillerne må heller ikke have caddies med.

- Det er første gang i sæsonen efter coronaen, at man er ude at spille en professionel turnering igen. Vi er bare glade for her i HimmerLand, at det er på vores jord. Måske en lille smule anderledes, end det plejer at være, for der er stadig forsamlingsforbud, og tilskuere må der ikke være – og solen skinner, siger director of golf Thomas Nielsen fra HimmerLand.

Han siger, at det selvfølgelig er ærgerligt med restriktionerne, men at man samtidig vil følge de regler, der er.

På banen er flere stjerner. Blandt deltagerne er store navne somThomas Bjørn, Thorbjørn Olesen, Søren Kjeldsen, Rasmus og Nicolai Højgaard, Jeff Winther, Joachim B. Hansen, Nicole Broch Larsen og Nanna Koerstz Madsen er blandt de 34 herrer og to damer, der deltager til DM.

De kæmper foruden titlen som dansk PGA mester også om mindst 300.000 kroner.

Turneringen føres lige nu af nordjyske Søren Kjeldsen, som gik første runde i syv slag under banens par. Han gik banen i 66 slag, hvilket i øjeblikket er et slag bedre end tre andre spillere.

00:24

Director of golf Thomas Nielsen er glad for, at den professionelle turnering spilles på golfresortet HimmerLand.

Luk video