Den "druknede" lastbil er tilbage på land

Efter et lille døgns tid i Limfjorden er lastbilen, der tidligt tirsdag morgen rullede af Hvalpsund-Sundsøre-færgen, nu løftet på land.

Først på natten lykkedes det bjærgningsmandskabet at få løftet den lastbil, der tidligt tirsdag morgen trillede af Hvalpsundfærgen og ned i Limfjorden, tilbage til sit rette element på kajen i Hvalpsund,hvor den nu står og drypper af.

Færgefarten mellem Hvalpsund er Sundsøre er genoptaget med en lånt færge, oplyser færgeselskabet på Facebook.

Inden bjærgningen var den container, der stod på lastbilen, gjort fri og løftet på land, sådan at vægten i de enkelte løft, den store kran fra BMS skulle lave, ikke blev for store. Ikke af hensyn til kranens ydeevne, men for at sikre, der ikke skete skade på kajanlægget i forbindelse med løftene.

Både forvogn og anhænger er reddet i land.

Ikke uden udfordringer

I forbindelse med bjærgningen af lastbilen stødte man også på andre udfordringer. Lastbilen havde blandt andet ligget bag en skrænt i vandet, og man var nødt til at sende en dykker i vandet for at se, at alting var, som det skulle være.

- Vi har trukket den langs sejlrenden, så det kunne undgås, at den kæntrede, men vi har holdt os rimelig lige på den, og de sidste 50 meter har vi taget i fulde træk, sagde Jesper Vittrup Hansen, havariagent hos Falck.

Glemte at trække håndbremsen

Lastbilchaufføren var ikke i førerhuset, da det store køretøj trillede i vandet, han sad og drak en kop morgenkaffe ombord med overfartsleder Flemming Thomasen.

Han fortæller til TV2 Nord, at chaufføren havde glemt at trække håndbremsen, og at det var årsagen til, at lastbil og anhænger røg i vandet.Seneste nyt

fra Nordjylland