Vognmand efter lastbil gled af færge: - Det er lidt uheldigt

For at undgå forurening har Nordjyllands Beredskab lagt en flydespærring omkring det lastvognstog, der tirsdag morgen trillede af Hvalpsundfærgen.

Der er tirsdag heftig aktivitet både på land og til vands i det ellers fredelige færgeleje i Hvalpsund.

Årsagen er, at et lastvognstog fyldt med småt brændbart affald, der skulle have været på forbrændingen, i stedet er havnet i Limfjordens vand.

I morges klokken 06.30 trillede lastvognstoget af Hvalpsundfærgen, da den var ved at nærme sig færgelejet. Chaufføren, der ikke var i lastbilen, da uheldet skete, havde glemt at trække håndbremsen.

- Det er jo ikke hver dag, vi har en bil, der falder i havnen, så det er lidt uheldigt, vil jeg sige, siger Benny Nielsen, der er vognmand hos vognmandsfirmaet Fredsø, til TV2 Nord.

quote Vores vigtigste opgave lige nu er at sikre, at et eventuelt olieudslip fra lastbilen ikke breder sig.

Palle Olesen, indsatsleder, Nordjyllands Beredskab

Skal hives op med en kran

Han forklarer, at der skal dykkere ned og besigtige lastbilen, og de derefter sætte nogle trosser omkring lastbilen, der senere skal hives op med en kran.

- Jeg tror, at vi skal skille lastbilen fra anhængeren, for at vi kan løfte den op, men nu må vi se, siger Benny Nielsen, der ikke regner med, at lastbilen står til at redde, efter den har stået på Limfjorden bund.

Se klippet med indsatsleder Benny Nielsen herunder:

Indsatsleder Palle Olesen fra Nordjyllands Beredskab fortæller, at der er lagt en flydespærring omkring lastbil og anhænger, der i morges gled i vandet ved færgelejet i Hvalpsund.

Vil undgå forurening

Nordjyllands Beredskab har i løbet af formiddagen lagt flydespærring omkring lastbilen.

- Vores vigtigste opgave lige nu er at sikre, at et eventuelt olieudslip fra lastbilen ikke breder sig. Så vi forsøger at holde et eventuelt udslip inde i havneområdet, siger indsatsleder Palle Olesen fra Nordjyllands Beredskab.

Indsatslederen fortæller, at lastvognstoget sandsynligvis skal slæbes helt ind i bunden af færgelejet, da selve molen, som lastbilen ligger ud for, ikke kan holde til trykket fra en kran.

Der er lagt en flydespærring omkring lastbilen i fjorden for at undgå en eventuel olieforurening.
Der er lagt en flydespærring omkring lastbilen i fjorden for at undgå en eventuel olieforurening.
Foto: Bruno Stagsted
Dagens begivenheder på havnen i Hvalpsund har trukket tilskuere til, som vil overvære bjærgningen af lastvognstoget.
Dagens begivenheder på havnen i Hvalpsund har trukket tilskuere til, som vil overvære bjærgningen af lastvognstoget.
Foto: Bruno Stagsted

Seneste nyt

fra Nordjylland