LIGE NU:

Efter Solhaven-sagen: Tidligere forstander i fuld gang igen

Solhavens medstifter Søren Virenfeldt er nu som bestyrelsesformand for Tværs i gang med et nyt socialpædagogisk succesprojekt i Farsø.

Søren Virenfeldt er i offentligheden mest kendt som forstander for Solhaven - et socialpædagogisk opholdssted, der måtte lukke efter anklager om vold mod de anbragte børn og unge. Alle anklager viste sig dog grundløse, og alle medarbejdere blev pure frikendt, da retten i Aalborg afsagde dom. 

Men da var Solhaven for længst gået konkurs og var blevet lukket. En sag, som Ulrik Haagerup, tidligere nyhedschef i DR, for nylig beklagede sin andel i.

Nu glæder Søren Virenfeldt sig over, at han nu igen er i gang med at bygge op. Denne gang er det som del af Tværs, det tidligere Himmerlands Rådgivningscenter.

Her har man det seneste år fået 20 nye ansatte. Institutionen driver botilbud til psykisk syge, der ofte har en historik med voldsom adfærd. Lige nu er Tværs ved at færdiggøre seks bo-enheder lidt uden for Farsø, som de håber bliver godkendt til formålet. For Søren Virenfeldt er det vigtigt, at de psykisk syge bor godt.

- Vi indretter små hyggelige toværelses lejligheder, så det ser godt og indbydende ud for dem der skal bo her. Det hjælper dem til at fungere bedre og ad den vej få et bedre liv, siger Søren Virenfeldt.

- Det er dejligt, fordi vi laver noget vi er gode til, og dejligt at se, at vi kan levere noget, der er brug for siger Søren Virenfeldt.

Særlig gruppe borgere

Det er en særlig gruppe borgere, som Tværs har specialiseret sig i at hjælpe. Mange af dem er anbragte som følge af en dom. Forstander Asgar Toft Kristensen siger:

- Vi har med nogle mennesker at gøre, som kan have svært ved at forskel på rigtigt og forkert – og hvor grænserne med virkeligheden bliver svære. Hvis de for eksempel tror, at den person, der står overfor dem vil dem noget ondt, ja, så vil de forsvare sig og det kan komme til udtryk som et angreb. Det er en af grundene til, at denne type borgere kan være farlige.

Tværs nærmer sig nu små 100 ansatte. Da Solhaven og Himmerlands Rådgivningscenter var størst, beskæftigede de næsten 350 mennesker.

Institutionen i Farsø har ikke de allerfarligste psykisk syge. De er anbragt på sikrede anstalter bag lås og slå.

Solhavens stifter Søren Virenfeldt er i dag bestyrelsesformand for TVÆRS, der behandler psykisk syge. Det gør de så godt, at de snart har 100 ansatte.
tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

PH 070521 Tvang i psykiatrien Still

play Marina var psykiatrisk patient: - Tvang reddede mit liv

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

Til forsiden

Til forsiden