Efter tyve års kamp er ankesag afgjort - omstridt skrothandler skal hoste op

Vestre Landsret har nu taget stilling til ankesagen om skrotbilerne i Aggersund.

Tredje gang siges at være lykkens gang - men ikke for et par fra Aggersund, der i årevis har fyldt deres ejendomme i byen med gamle biler og reservedele.

Efter at have været udsat to gange ved Vestre Landsret er deres ankesag nu afgjort - det blev en stadfæstelse af byrettens dom på en bøde af 30.000 kroner samt tvangsbøder hver måned, hvis de ikke efterkommer Vesthimmerlands Kommunes påbud om at fjerne bilerne.

Med det skulle der være sat et endeligt punktum i sagen, hvor områdets borgere og kommunen har ventet på en afgørelse i forhold til skrotbils-problemerne i snart 20 år.

- Det er ikke blevet bedre de sidste mange år, lød det tilbage i december fra Mads Krarup Nielsen, der er formand for Aggersund og Omegns Borgerforening, i forbindelse med, at ankesagen blev udsat for anden gang.

Siden 2019 har Vesthimmerlands Kommune givet parret flere påbud om at fjerne skrotbiler og andet affald fra deres ejendomme i Aggersund, og i 2021 fjernede kommunen selv flere biler fra den ene ejendom, inden de til sidst valgte at gå rettens vej.


Seneste nyt

fra Nordjylland