LIGE NU:

Farvel til en bykonge: Få overblik over Knud Kristensens 32 år i politik

Det er en lang og flot politisk karriere i både kommunal-, amts- og landspolitik, Knud Kristensen mandag har valgt at sætte punktum for.

Mandag aften satte 64-årige tidligere borgmester Knud Kristensen punktum for en 32 år lang karriere i lokal- og landspolitik på Konservatives generalforsamling i Vesthimmerlands Kommune.

Knud Kristensens karriere

En karriere, der har bragt ham fra byrådet i den gamle Aars Kommune til Nordjyllands Amt og Folketinget og ind på borgmesterkontoret i to kommuner. Han er blevet kaldt hele Vestdanmarks konservative bykonge, og på landsplan er han kun overgået i antal konservative mandater af Gentofte og Frederiksberg kommuner.

Men efter en sidste periode som borgmester i Vesthimmerlands Kommune, hvor Knud Kristensen først blev erklæret inhabil i en sag om en byggegrund i Aars og siden politianmeldt af et medlem af kommunalbestyrelsen, havde ingen partier lyst til at samarbejde med ham.

Derfor måtte Knud Kristensen efter kommunalvalget i november 2017 erkende sit nederlag trods 3400 personlige stemmer og overlade borgmesterposten til Venstres Per Bach Laursen.

Kommune, amt og folketing

Knud Kristensen er 64 år og oprindeligt uddannet murer. I 1975 startede han sin egen murervirksomhed, som han stadig er direktør i. Han gik ind i politik i 1986, da han blev valgt ind i det tidligere Aars Byråd. Her sad han i 20 år - heraf de sidste fire som borgmester - indtil kommunalreformen i 2006, hvor de tidligere Farsø, Løgstør, Aalestrup og Aars kommuner blev lagt sammen til én.

Knud Kristensen sad også i Folketinget en overgang fra 2007 til 2010, hvor han blandt andet arbejdede i Arbejdsmarkedsudvalget og Udvalget for fødevarer, landbrug og fiskeri. Endelig sad han også i det gamle Nordjyllands Amt fra 1998 til 2006.

I 2010 blev Knud Kristensen valgt som borgmester i Vesthimmerlands Kommune, hvor han nåede at sidde i to perioder.

I 2017 kom borgmester Knud Kristensen i modvind i byrådet i Vesthimmerlands Kommune. Borgmesteren anklages for at have løjet over for Økonomiudvalget. Indslag fra 4. november 2016.
Borgmesteren i Vesthimmerlands Kommune beklager i sag om inhabilitet. Indslag fra 27. november 2016
Vesthimmerlands Kommunes tidligere borgmester Knud Kristensen mener, at han blev udsat for et kup af de fleste andre partier under valgkampen. De fleste benægter hans påstand. Indslag fra søndag den 28. januar 2017.
40_percent

play Sygeplejerskerne i Nordjylland: - Vi har kræfter til at strejke lige så længe, det er nødvendigt

25_seconds

play Fisk føler smerte: Skånsomme fangstmetoder skal undersøges

Læsø Kommune

Udvalgsformand stopper i utide: Forlader byrådet efter mere end et årti

20210507-155312-L_130Mb

Her kan sygeplejerskernes strejke ramme i Nordjylland

40_percent

play Sygeplejerskerne i Nordjylland: - Vi har kræfter til at strejke lige så længe, det er nødvendigt

25_seconds

play Fisk føler smerte: Skånsomme fangstmetoder skal undersøges

Til forsiden

Til forsiden