Fem dages golfspænding er afgjort: Her er vinderen af Made in Himmerland

De seneste fem dage har Gatten i Vesthimmerland dannet ramme om den store golfturnering, Made in Himmerland. Nu er vinderen af turneringen fundet.

Det blev britiske Oliver Wilson, der klarede sig igennem de 18 huller i Gatten på færrest slag. Wilson gik 21 slag under par.

Det betyder, at han søndag aften kan løfte trofæet og kalde sig vinder af Made In Himmerland 2022, skarpt forfulgt af skotske Ewen Ferguson, der klarede turneringen 20 huller under par.

Førstepræmien består af den nette sum af 510.000 euro, hvilket svarer til næsten 3,8 millioner kroner.

Blandt de danske golfspillere blev det Marcus Helligkilde, der klarede sig bedst i turneringen, der er en del af den store World Tour. Han kom ind på en delt 8. plads.

De to nordjyske spillere, Lucas Bjerregaard og Søren Kjeldsen, kom begge ind på en samlet 41. plads. Du kan se alle placeringer her.

Her ses Oliver Wilson i finalen. Det er fjerde gang, han deltager i Made in Himmerland.

Made in Himmerland har været i gang siden onsdag. Igen i år er det en turnering, der har trukket masser af begejstrede golffans til Vesthimmerland.

Heriblandt også Kronprins Frederik, der selv fik lov at prøve banerne, da han besøgte turneringen onsdag.

Det kan du se mere om i indslaget herunder:

Der var royalt besøg, da golfresortet i Gatten i dag skød en fem dage lang golffest i gang. Fra i morgen indtager de professionelle spillere banerne i forbindelse med Europa Tour-turneringen Made in Himmerland, men allerede i dag blev der varmet op med en såkaldt Pro-Am-turnering, hvor Kronprins Frederik og andre kendte navne var på deltagerlisten.

Kommer også til Gatten i 2023

Made in Himmerland har været spillet i Gatten siden 2014, med en enkelt undtagelse i 2018, hvor turneringen blev spillet i Silkeborg.

Søndag kunne golfpromoter Flemming Astrup melde ud på et pressemøde, at turneringen også vil blive spillet i Gatten til næste år.

I 2023 løber Made in Himmerland af stablen fra 7. til 10. september.

Fredag sendte TV2 Nord en længere udsendelse fra golfturneringen. Se det hele herunder: