Hjælp politiet - kender du formodet gerningsmand?

Politiet hører gerne fra folk, der kan genkende formodet gerningsmand til ildspåsættelse.

Nordjyllands Politi efterforsker i øjeblikket en alvorlig sag, hvor der blev sat ild til træ i en spejderhytte omkring Løgstør i Vesthimmerland Kommune.

I den forbindelse har politiet offentliggjort overvågning fra stedet, i håb om at få offentlighedens hjælp til at opklare sagen. 

Man bør straks ringe til politiet, hvis man kan genkende personen på billederne, har set noget ude på gerningsstedet eller i øvrigt har andre oplysninger i sagen. Politiet sidder klar ved telefon 114.

Brand i spejderhyttte

Efterforskningsleder og politikommissær Mikkel Brügmann opruller forløbet sådan:

- Lørdag den 2. juli 2022, klokken 20.58, blev der anmeldt en brand i en spejderhytte på Brøndumvej, Brøndum, 9670 Løgstør. Brandvæsnet fik hurtigt slukket ilden på stedet, og der skete derfor kun begrænset skade. Heldigvis. 

- Politiets efterfølgende undersøgelser på gerningsstedet viste, at en person var brudt ind i spejderhytten, hvorpå der var blevet tændt ild til noget træ, der lå på gulvet i hytten. Stedets overvågning viste, at gerningsmanden var iført en sort trøje, mørke bukser, grå strømper, sorte sneakers med hvid sål og grå handsker samt en sort elefcanthue for sit ansigt.

Overvågningsbillede frigivet af Nordjyllands Politi.
Overvågningsbillede frigivet af Nordjyllands Politi.
Foto: Nordjyllands Politi

Alvorligt

Politikommissæren siger videre om efterforskningsarbejdet:

- Vi ser altid med stor alvor på sager om brand, og især når vi – som i dette tilfælde – kan konstatere, at branden er antændt med vilje. Vi ved, at det kan være svært at genkende gerningsmanden, der er maskeret, men vi håber alligevel, at nogen har bemærket noget mistænkeligt omkring spejderhytten på gerningstidspunktet, der er den 2. juli om aftenen.

Overvågningsbillede frigivet af Nordjyllands Politi.
Overvågningsbillede frigivet af Nordjyllands Politi.
Foto: Nordjyllands Politi

Ring 114

Mikkel Brügmann oplyser yderligere, at politiets aktuelle vidneafhøringer peger på, at der kan være tale om en lokal person, da der kort før branden er observeret en rødlig knallert køre i retning mod spejderhytten.

- Føreren har et signalement, der synes at passe med videoovervågningen, ligesom vedkommende formentlig medbragte en dunk. Det gør selvfølgelig denne knallertfører meget interessant for vores efterforskning, siger politikommissæren.

Alle relevante oplysninger i sagen skal gå til Nordjyllands Politi på telefon 114.


Seneste nyt

fra Nordjylland