Foto: Pia Stuckert

Hjælp til nordjyske diabetespatienter: Mette er en af dem, der jubler

Livet som diabetespatient kræver en personlig indsats hver eneste dag. De nordjyske patienter kan nu få hjælp fra en helt ny Facebookside, hvor man kan søge viden og sparring.

"Bip bip" lyder det fra den lille censor, der er designet til at sidde på Mette Gørlevs venstre arm. 

Hun har diabetes og scanner flere gange om dagen den lille censor for at måle glukoseværdien i blodet. 

- Det ser enkelt ud, men livet som diabetes-patient er langt fra en dans på roser, fortæller 40-årige Mette Gørlev fra Nørager.

- Der er meget at holde styr på 24-7, siger hun. 

Hun er derfor meget glad for, at Steno Diabetes Center Nordjylland har oprettet Facebook-gruppen "Diabetes Nordjylland - Lev godt med diabetes".
 
Facebooksiden skal give de knap 30.000 nordjyder, der har diabetes 1 og 2 mere viden og overblik i forhold til sygdommen. Der er fokus på kost, motion og mental sundhed i dagligdagen i form af materiale udarbejdet af fagpersoner på tværs af ambulatorier.

Læs også Aalborg Kommune vil teste raske medarbejdere

Ledende overlæge hos Steno Diabetes Center Nordjylland, Poul Erik Jakobsen, har stor forståelse for, at mange med diabetes 1 og 2 har brug for et forum med viden, der er valid, og ikke er i øst og vest. 

- Mange er meget alene med sygdommen og diabetes er en kronisk sygdom, en følgesvend man er sammen med 24-7 - det vil sige de selv skal styre deres diabetes, siger Poul Erik Jakobsen. 

Hjemme i Nørager glæder Mette Gørlev sig over det nye tiltag. 
- Der er flere ting jeg vil kunne bruge, blandt andet sådan noget som diætisten, der kommer opskrifter og kulhydrattælling, det er altid rart at få opdateret, fortæller hun. 
 
Facebooksiden er åben både for patienter og pårørende.

02:25

VIDEO: Mette Gørlev har haft diabetes, siden hun var 12 år. 

Luk video