00:28

"Ja": I Vesthimmerland holder de bedst fast ved ægteskabet

Vesthimmerlands Kommune har Danmarks laveste skilsmisserate. Hjørring har til gengæld Nordjyllands højeste.

Om der er noget i drikkevandet, eller om det skyldes opdragelse eller sindelag, melder tallene ikke noget om. Men geografisk set er der store forskelle på, hvor ja'et i kirken eller på rådhuset vægter mest for ægteparret. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Hvor københavnerne og sjællænderne generelt bliver skilt i stor stil, er man anderledes trofaste i Vest- og Nordjylland.

Faktisk har Vesthimmerlands Kommune den laveste skilsmisserate i Danmark. Bare 11 borgere ud af 1000 bliver skilt hvert år, viser tallene, og kun Kerteminde Kommune på Fyn kan præstere samme lave tal.

I Nordjylland står ægteskabet også stærkt i Thisted og Rebild kommuner, hvor 12 borgere ud af 1000 vælger at få en skilsmisse.

Desværre står det ikke helt så godt til i Hjørring Kommune. Her går 18 ud af 1000 borgere hvert år fra hinanden, og det placerer kommunen som den i Nordjylland med den højeste skilsmisserate.

Men generelt ligger de nordjyske kommuner lavt, når det kommer til skilsmisser. I København er det 21 ud af 1000 borgere, der hvert år siger farvel til hinanden og deler indbo og børnetid mellem sig. Så højt kommer ingen af de nordjyske kommuner op.