Kæmpe bål på naturgrund: Redningskran på vej

Nordjyllands Beredskab forventer, at det vil tage mindst 5 timer at slukke branden, der strækker sig over 20 meter.

Tre stationer fra Nordjyllands Beredskab og Beredskabsstyrelsen arbejder lige nu på en voldsom naturbrand.

Meldingen kom klokken 16:21 og lød i første omgang på en mindre naturbrand på Aspvej mellem Terndrup og Skørping, men situationen eskalerede hurtigt. Derfor var én enkel bil slet ikke nok, og der blev sendt bud efter forstærkninger.

- Vi er i fuld gang. Det er en større naturbrand. Her er et pænt stort bål herude, siger indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab, Casper Weisberg, om den 20 meter lange og 3 meter høje stak brændende træstammer, der møder ham.

060523 naturbrand
Foto: Arkivfoto/Per Frank Paulsen / TV2 Nord

- Da vi ser omfanget, bestiller vi assistance. Vi er lidt langt fra alt, så vi vurderer, at vi får brug for en ekstra tank, siger indsatslederen, inden ejeren gør beredskabet opmærksomme på, at der ligger en sø over marken, hvis vand de kan benytte sig af.

Nordjyllands Beredskab har derfor helgarderet sig mod det store flammehav med slangetender (en mindre bil med bærbar pumpe, som kan tappe søvand), to tankvogne, en almindelig sprøjte og senest en redningskran fra station Terndrup, Arden, Hadsund og Beredskabsstyrelsen.

Maskiner skal flytte stammerne

Siden da har Nordjyllands Beredskab slået den ene flamme ned efter den anden.

- Der var brand i to sider af stakken. Vi måtte begrænse flammerne, så den ikke spredte sig yderligere, siger indsatslederen.

Alligevel er der langt vej endnu.

- Vi har brug for nogle maskiner til at flytte stammerne, så ejeren af naturgrunden er ved at finde ud af, hvad der er af muligheder.

- Det kommer i hvert fald til at tage tre timer endnu. Og det er måske for optimistisk, for vi skal helt ind til stammerne, og de er meget tunge at fjerne, siger indsatslederen.

060523 naturbrand
Foto: Arkivfoto/Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Naturgrunden ligger i forbindelse med bebyggelse, heraf  et gammelt maskinhus og nedlagt landbrug i nærheden, men ikke tæt nok på. 

Der er derfor ingen personer eller bygninger, som har været i fare på noget tidspunkt.

Det enorme bål opstod ved, idet "et mindre bål havde kravlet sig gennem skovbunden og nået en stor stak træstammer", fortæller indsatslederen til TV2 Nord. 

060523 naturbrand
Foto: Arkivfoto/Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Seneste nyt

fra Nordjylland