01:54

Video: Bruno Stagsted

LAN-fest sætter fokus på sundhed i E-sport

Energidrik er forbudt til LAN-festen ”The Party Next Generation” i Aars, men det stopper ikke de unge mennesker fra at deltage. Arrangementet har været udsolgt siden oktober. Kom med i aften, når TV2 Nord sender direkte fra det populære LAN-party.

I aften går det løs, når 580 personer mødes over computerspil i Aars til det for længst udsolgte arrangement ”The Party Next Generation”.

Det er fjerde gang, TPNG Aars løber af staben, og alle fire år har der været forbud mod energidrik. I stedet er der gratis frugt og bevægelse på programmet i pauserne mellem computerspillene. Noget der ellers strider mod mange menneskers fordomme om computerspillere, hvor der indgår mere chips og cola end motion og frugt.

Men arrangørerne af TPNG Aars ønskede fra start at lave et anderledes arrangement. Da forbuddet mod energidrik blev meldt ud første år, fik de kommentarer som ”RIP” (hvil i fred) på projektet, men helt dødsdømt blev det aldrig. Allerede første år deltog 620 computerspillere i LAN-festen.

- Vi har gjort det, fordi det har været sjovt at se, hvor meget man kan lave om på stereotypen om, hvordan et LAN skal være, uden at få tæsk for det, siger Anders W. Christensen, der er en af arrangørerne af TPNG Aars.

  Foto: Bruno Stagsted

Ifølge arrangøren, så er det også den lidt alternative tilgang til arrangementet, der gør, at mange efterskoler vælger at sende deres E-sportselever med til LAN-festen. I år deltager der elever fra 10 efterskoler. En af de skoler, der deltager, er Stidsholt Idrætsefterskole.

- Sundhed er både krop og sind, og det er det også ude til TPNG. Der er gode omstændigheder, søde mennesker der arrangerer eventet, god mad, mulighed for at være fysisk aktiv og møde andre ligesindede unge mennesker, og det er for os i sidste ende sundhed, siger Andreas Elversøe, der er hovedtræner på Esportslinjen på Stidsholt Efterskole.

Eleverne er da også helt med på ideen om at være fysisk aktiv for at forbedre deres evner på computeren.

- Det giver mig mere energi og mere ro i kroppen. Det hjælper mig med mit spil, siger 16-årige Jakob Holm Filtenborg Kitchen.

Han bliver bakket op af sin klassekammerat Daniel Staun Poulsen.

- Jeg kan for eksempel have et større overblik og fokusere meget bedre, fordi jeg laver noget andet end bare sidde foran computeren hele tiden, fortæller han.

Du kan se meget mere til LAN-festen i Aars i aften klokken 19.50 på tv2nord.dk og Salto, hvor TV2 Nord sender direkte fra computerspilsarrangementet.

Fakta: The Party Next Generation

  • Til TPNG Aars bliver der spillet tre store spil: Fortnite, League of Legends (LOL) og Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO).
  • Der er præmier til de bedste spillere i hver kategori.
  • TPNG Aars er arrangeret af lokale kræfter fra Aars by.
  • Overskuddet fra arrangementet bliver udloddet til velgørende formål og foreningsliv i Vesthimmerlands Kommune.