Stenaldercenteret Ertebølle modtager fire millioner fra fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond.

Milliondonation skal rykke Landsbyen Ertebølle op i museernes superliga

Stenaldercenteret Ertebølle har fået millioner til et nyt oplevelseslandskab fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.

Der kommer til at ske ting og sager på stedet, der er mest kendt for en 7.000 år gammel mødding. For Landsbyen Ertebølle i Vesthimmerland kan efter en donation på fire millioner fra fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal igangsætte en komplet nyanlæggelse af udendørsarealerne.

På et næsten 25.000 m2 stort areal opstår landets største og mest moderne oplevelsescenter til udendørsformidling af stenalderen. Her vil gæsterne få stenalderen helt ind under huden, når de træder ind i fortidens verden og oplever et landskab, der fremstår vildt og urørt, kun påvirket af stenaldermenneskets aktiviteter.

- Med A.P. Møller Fondens flotte donation til anlægsarbejdet tager det vesthimmerlandske Stenaldercenter første skridt på vejen til at rykke op i superligaen af oplevelsesattraktioner i landet, lyder det begejstret fra Vesthimmerlands Museum. 

Det nye Stenaldercenter Ertebølle står klar til juni 2019, men gæsterne vil allerede i år se væsentlige forandringer og blive informeret om udviklingen af det omfangsrige anlægsprojekt.