01:42

Foto: Johnni Isaksen

1 af 2

Minister går til kamp mod dårligt internet

Nordjylland er den landsdel, der har dårligst dækning og det mest langsomme internet i Danmark. Derfor er teleminister Lars Christian Lilleholt klar til at se på, om dækningen kan forbedres.

Dårlig dækning både på mobilen og internettet har kostet Fransgaard Maskinfabrik i Farsø tid og mange penge. Teleminister Lars Christian Lilleholt (Venstre) besøgte mandag virksomheden, da han var på rundtur i regionen for at høre om projektet, "Bedre Bredbånd til Nordjylland".

- Jeg er taget på en tur rundt i det nordjyske i dag for at få gode ideer til, hvordan vi får bedre mobildækning og bedre udrulning af bredbånd, siger teleminister Lars Christian Lilleholt (Venstre).

Maskinfabrikkens direktør Jørgen Fransgaard var glad for interessen fra ministeren, for den dårlige teledækning har plaget hans virksomhed i mange år.

- Vi har faktisk ikke mobildækning inde i fabrikken, og det er et stort problem, hvis du for eksempel skal servicere nogle avancerede maskiner eller robotter, siger Jørgen Fransgaard.

- Det er en virksomhed, som har en meget stor eksport, og dermed også har brug for at kunne kommunikere med kunderne ude i det store udland, lyder det fra ministeren.

Maskinfabrikken i Farsø må ty til en alternativ og dyr teleløsning.

- For at etablere en parabolordning koster det cirka 70.000 kroner og så betaler vi omkring 4000 kroner om måneden for at have en nogenlunde hurtig internetforbindelse, siger Jørgen Fransgaard.

Flere nordjyske borgmestre deltog i mandagens rundtur for at lægge pres på ministeren, og det virker måske.

- I dag er det næsten umuligt for virksomheden her at kunne tale i mobiltelefon eller komme på nettet, og derfor håber jeg på, at nogle af de initiativer, der er på vej, vil hjælpe, siger Lars Christian Lilleholt.